Handboll

Nästan 1000 åskådare på VM-premiären

Skandalen: Skulle spelas inför tomma läktare

Av: 

Johan Flinck

SPORTBLADET

Handbolls-VM skulle avgöras utan publik.

Men i Egyptens hemmapremiär var närmare 1000 åskådare på plats, rapporterar danska Ekstra-Bladet.

När arrangörerna av handbolls-VM i Egypten förkunnade ett par veckor före turneringen att matcherna skulle spelas inför publik till 20 procent av kapaciteten protesterade spelarna.

I ett gemensamt brev till det internationella förbundets president, egyptiern Hassan Moustafa, i förra veckan krävde flera lagkaptener i VM-lagen att inga åskådare skulle släppas in.

Några dagar senare beslutade egyptierna att VM skulle spelas inför tomma läktare.

VIP-läktaren välfylld

Men när VM tjuvstartade på onsdagskvällen i huvudarenan i Kairo med matchen mellan Egypten och Chile fanns det ändå åskådare på plats.

Detta rapporterar danska Ekstra-Bladet.

På VIP-platserna satt den egyptiske presidenten Abdel Fatah al-Sisi med cirka 100 prominenta gäster runt sig, varav flera shejker från de arabiska länderna. De höll dock socialt avstånd mellan sig.

Men så fanns det också flera hundra människor på kortsidorna.

”Vi kan nog gå så långt som att kalla dem åskådare”, rapporterar Ekstra-Bladet, som också kunde visa bilder på publiken.

Superstjärnans sågning

Totalt sett ska där ha funnits bortåt 1000 åskådare i arenan, som tar drygt 16 000.

Den danska tidningen kallar det en skandal.

Tidigare på onsdagen gick den norska superstjärnan Sander Sagosen till frän attack mot VM-arrangören för att inte ta coronareglerna på allvar.

– Det här kan inte kallas en bubbla. De har inte ordning på någonting. Folk springer runt utan munskydd. Det är rena vilda västern här, sa Sagosen från spelarhotellet.

Premiären föregicks av invigningen av VM. Där stod arrangörerna för en pinsam miss när man glömt att coronadrabbade Tjeckien och USA har bytts ut mot Nordmakedonien och Schweiz.

”På invigningen av VM i handboll presenterade de precis Tjeckien och USA- både muntligt och med flagga. Någon har glömt att berätta en väsentlig grej för invigningsgänget”, twittrade Viasats reporter Suuzanne Sjögren på plats.

ANNONS

Hockey-VM dominerar dagens Powerplay. Hur sitter dina tecken? Syna kupongen och gå för åtta rätt!

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Powerplay

Publisert:

LÄS VIDARE

Wislander: ”Egypten tar guld”

ÄMNEN I ARTIKELN

Handboll

Handbolls-VM (herrar)