Klart: Tränaren stängs av en månad

Fick beskedet precis före avfärd – klev av

Foto: Foto: Wenche Norberg-Schulz/Ostlendingen
Apelgren tvingades lämna laget.
SPORTBLADET

Mikael Apelgren gav fyra av sina spelare order att ta ett rött kort.

Nu stängs Elverumtränaren av i en månad – och fick som direkt följd kliva av lagets buss som skulle rulla mot kvällens bortamatch.

”Tränarens beteende är inte acceptabelt”, skriver norska handbollsförbundet.

Det var i den näst sista seriematchen som Elverumtränaren Mikael Apelgren beordrade fyra av sina spelare – däribland svenske ex-landslagsmannen Kristian Bliznac – att ta ett rött kort.

Därmed riskerar kvartetten inte någon avstängning i det kommande slutspelet.

– Det kändes inte bra på något sätt, men jag måste vara cynisk och göra allt för att vi ska få de bästa möjliga förutsättningarna för att vinna slutspelet. Även om jag står för det jag gör så ger det mig som sagt en dålig känsla, förklarade Apelgren efteråt.

Beslutet fick handbolls-Norge att rasa och norska handbollsförbundets domsutvalg föreslog att tränaren skulle stängas av från all handbollsrelaterad verksamhet under en månad.

Apelgren: Får inte uttala mig

Och nu är domen fastställd.

Norska handbollsförbundet stänger av Apelgren under en månads tid – däremot begränsas straffet till endast tre matcher.

Apelgren fick enligt norska Östlendingen beskedet precis när bussen mot kvällens match mot Drammen skulle åka iväg, och överraskade spelare fick se sin tränare kliva av och vinka adjö genom fönstret.

Foto: BILDBYRÅN, AP

Apelgren får, till skillnad från domsutvalgets förslag, deltaga vid klubbens träningar och all annan handbollsaktivitet under avstängningen.

”Domen sänder en tydlig signal om att tränarens och spelarnas beteende inte är acceptabelt”, skriver det norska handbollsförbundet i ett pressmeddelande.

Kristian Bliznac och två av de övriga spelarna som fick rött kort stängs av i två matcher.

Sportbladet har varit i kontakt med Mikael Apelgren som meddelar att han inte får uttala sig och vill fokusera på matchen i kväll. Elverum kommer heller inte att överklaga avstängningen.

Elverum är redan igång med slutspelet där det blev seger över Drammen i den första kvartsfinalen.

ARTIKELN HANDLAR OM