Lägger ned utredning efter interna bråket

SPORTBLADET

Julia Böjeryd anmälde en lagkamrat i Skövde HF för olaga hot.

Nu har polisen lagt ned utredningen.

– Ord står mot ord och vi kan inte styrka brott, säger Peder Andreasson vid Skövdepolisen till NWT.

Det var i februari som Skövde HF-spelaren Julia Böjeryd, nu utlånad till Hellton, polisanmälde en tidigare lagkamrat i Skövde för olaga hot.

– Det har varit kränkningar under träningstid. Det har varit sexuella trakasserier. Framför tränarna har hon ifrågasatt mitt förhållande med min flickvän. Hon har kallat mig och min flickvän för råttor, sa Böjeryd till Sportbladet och fortsatte:

– Hon har sagt att hon ska slå in tänderna på mig. Både på sms och i omklädningsrummet. Jag har inte vågat gå ned på träningarna, förutom ett fåtal gånger, för att jag har varit rädd för att bli nerslagen.

”Konflikten kommer leva kvar”

Situationen fick Skövde att i förra veckan gå ut och be om ursäkt.

”Skövde HF tar avstånd från alla former av trakasserier, diskriminering eller andra felaktiga beteenden. Detta innebär också att spelaren som brutit mot detta har fått en erinran. Föreningen har också framfört en skriftlig ursäkt till de båda drabbade”, skrev man i ett pressmeddelande.

Klubben ville även att trion skulle lösa konflikten och spela tillsammans i Skövde nästa säsong.

– Ja. Vi vill lösa konflikten så att de i varje fall kan prata med varandra och umgås. Vi kommer inte att ta initiativet till att bryta några kontrakt. Skulle de välja att gå till tre olika klubbar kommer konflikten att leva kvar och det skulle bli hatmatcher när de möts, sa vice ordföranden Anders Löfvenborg.

Lägger ned utredningen

Nu har dock Skövdepolisen lagt ned utredningen mot den polisanmälda spelaren.

– Det har varit en ordväxling mellan de två där uppgifterna om vad som sagts går isär. Uppgifterna från målsäganden och den som är anmäld är inte samstämmiga. Ord står därmed mot ord och vi kan inte styrka brott, säger Peder Andreasson vid Skövdepolisen till NWT.

Polisen har hållt förhör med den anklagade spelaren – som nekar till brott, men bekräftar en konflikt – och granskat sms-historik mellan spelarna.

– Men jag kan inte se att det som skrivits kan betecknas som ett olaga hot, säger Andreasson.

ARTIKELN HANDLAR OM