Teamets miss krossade Rosenqvists segerchanser

Foto: AFP
SPORTBLADET

Han hade pole position och var på väg att ta sin andra seger.

Då var Felix Rosenqvist nära att krocka i depån - och straffades.

– Jag har svårt att se vad jag hade kunnat gjort annorlunda, säger han.

Svensken blev historisk i går när han vann sin första deltävling i Formula E.

– Det känns helt grymt, sa Rosenqvist som blev den förste svenske föraren att vinna en deltävling i det världsmomspännande mästerskapet för elbilar.

I dag följde han upp med att ta pole position och han hade perfekta förutsättningar för att ta sin andra raka seger, men efter sitt depåstopp var han nära att krocka med sin teamkollega Nick Heidfeld. Den förre F1-föraren var på väg in i depå, svensken skulle ut och båda förarna fick stanna till.

Teames miss krossade Rosenqvists segerchanser

Efter missen gick Felix Rosenqvist gick i mål först av alla, men han fick ett straff på tio sekunder för ”unsafe release” och tappade segern.

Istället rankas den regerande mästaren Sebastien Buemi som etta medan svensken fick nöja sig med andraplatsen. Fjolårets mästerskapstvåa Lucas Di Grassi slutade trea.

Det är svårt att vara glad just nu, även om det säkert kommer om några timmar, säger Felix Rosenqvist.

– För stunden är jag mest besviken; vi vann det här racet ute på banan, men förlorade det hos domarna. Jag vet faktiskt inte exakt vad som hände i depåstoppet, men jag tycker att det var ett väldigt hårt straff och ärligt talat har jag svårt att se vad jag kunde ha gjort annorlunda. Det var en stökig situation och ett missförstånd, inte mer än så. Nu är det trots allt som det är, och det är bara att gilla läget.

Trea i mästerskapet

Även om svensken tappade segern i det andra loppet var han helgens bäste förare. Han tog flest poäng av alla och avancerade till plats tre i mästersapet.

– Vi har varit med där framme i alla pass −  räning, kval och race - och det var precis den jämnheten vi ville få ett kvitto på att vi kunde leverera. Nu gjorde vi det, och resultaten kom, säger han.

– Vi har gjort ett nästan perfekt jobb och vi ska vara stolta över det vi presterat. Det är stort att se det här teamet växa med varje race, och jag både hoppas och tror att vi kan bibehålla den här nivån under avslutningen av säsongen.

Svensken lämnar nu Tyskland för att köra 24-timmarsloppet i Le Mans nästa helg. Därefter väntar ytterligare två deltävingar i Formula E, i New York och Montreal.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1

Formel E