Förre världsettan tvingas välja mellan sonen och US Open

Foto: INSTAGRAM OCH AP
SPORTBLADET

Den förre världsettan Victoria Azarenka missar US Open som startar om drygt två veckor.

Vitryskan har hamnat i en vårdnadstvist och vågar inte lämna sin snart åtta månader gamla son ensam med expojkvännen, skriver TMZ.

2012 stod Victoria Azarenka på toppen av sin tenniskarriär. Hon vann Australian Open i januari och blev kort därefter världsetta tack vare vinsten.

Senare samma år tog vitryskan brons i singeln och guld i mixed-turneringen under OS i London, och 2013 vann hon sin andra raka titel i Melbourne.

Men de senaste åren har Azarenka dalat på världsrankingen och ligger nu först på 203:e plats.

Azarenka har dels dragits med skadebekymmer men även tagit ett uppehåll på grund av att hon födde barn i slutet av 2016.

Får inte lämna Kalifornien

I dag är sonen Leo snart åtta månader, och har högst ofrivilligt hamnat i fokus då Azarenka och Billy McKeague, som är pappan, gjort slut och ligger i vårdnadsvist.

Israeliska Yediot Ackaronot var först att rapporera om nyheten, något som snappades upp av lastwordontennis.com.

Azarenka har av domstolen nu fått reda på att sonen inte får lämna Kalifornien, där hon bor, under tiden som tvisten pågår.

Problemet? US Open i New York startar den 28 augusti.

Litar inte på pappan

Victoria Azarenka ser därför ut att missa årets sista grand slam då hon inte vill lämna sin son ensam med McKeague, som hon inte anser är kapabel att ta hand om honom, skriver TMZ.

Vitryskan ska vara villig att betala både flygbiljett och hotell i New York under två veckor för McKeague för att lösa problemet, men domaren har sagt nej.

ARTIKELN HANDLAR OM