Blodig comeback för Andreas Almgren

Andreas Almgren under Finnkampen.
Andreas Almgren under Finnkampen.

VASA. Det blev en blodig landslagscomeback för Andreas Almgren i lag-EM.

Efter tredjeplatsen på 1 500 meter rann blodet längs benen.

– Ja, men det är så här det är på 1 500, men fyra spikar är personligt rekord, säger han.

Andreas Almgren var ett osäkert kort på 1 500 meter en säsong där han precis gjort comeback och bara har sprungit på 800-meterslopp. Och utan att imponera.

– Ja, jag får vara nöjd. Kollar man på personbästa så skulle jag ha kommit sist. Men det är så jäkla mycket taktik att springa 1500 meter, men att ändå veta att man kan hävda sig är skönt, säger Andreas.

Andreas Almgren kom från ingenstans säsongen 2014 och blev plötsligt en av Sveriges hetaste friidrottare med ett JVM-brons på 800 meter i amerikanska Eugene samma sommar.

Året efter kvalade han in till sitt första VM, då han VM-debuterade i Peking som 20-åring.

”Känns alldeles för långt bort”

Men sedan kom skadorna.

– Ja, den här sommaren får det gå som det går. Jag är glad bara att vara tillbaka och kunna tävla. Går det bra i Sollentuna på torsdag, kanske jag kvalar in till U23EM. Annars är det bara att träna på. VM i London känns alldeles får långt bort just nu.

– Jag siktar på att ta mig igenom den här säsongen skadefri och sedan börja bygga upp en långsam grundträning. Får jag träna ett helt år, så är jag tillbaka på allvar nästa sommar.

Almgrens ben.
Almgrens ben.

Lag-EM:s 1 500 meter gick i lustempo och det var trängseln som gav Andreas Almgren nytt rekord i sår efter motståndarnas spikskor.

Det blev en ren spurtuppgörelse, där svensken var stark och tog en tredjeplats som gav tio viktiga poäng till Sverige.

Segraren Peter Callahan från Belgien hade tiden 3:59.09.

Då förstår alla hur långsamt det gick här i Vasa.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.