Simone Biles tog OS-brons i imponerande återkomst

Amerikanska stjärngymnasten Simone Biles var tillbaka i tävling efter att ha avstått tidigare finaler på grund av sin psykiska hälsa.

Till stående ovationer brände hon av en imponerande uppvisning i finalen i bom.

Den resulterade i ett OS-brons för stjärnan.

Det var en glädjestrålande Simone Biles som levererade en säker prestation i finalen i bom i artistisk gymnastik. Till stående ovationer efterföljda av ivriga kramar landade hon på mattan efter en dubbelpeak – och man skulle kunna säga att amerikanskan redan där vunnit, med tanke på hur spelen sett ut för henne hittills.

Uppvisningen räckte till en bronsmedalj. Vann gjorde den kinesiska förhandsfavoriten Chenchen Guan, tvåa blev hennes landsmaninna Xijing Tang.

Brasilianskan Flavia Saraiva stod för några dyra misstag i början av sitt program – och banade väg för Biles medalj.

Simone Biles var inför Tokyo regerande OS-mästare i fyra grenar, men drog sig ur det mesta på grund av att hon mått psykiskt dåligt – vilket hon berättade öppet om. Hon stod sedan över finalerna i mångkamp, hopp, barr och fristående, men valde att ställa upp i bom.

Bronset från Tokyo blev Biles sjunde OS-medalj.

Simone Biles tog medalj i bom.
Simone Biles tog medalj i bom.

Se hela OS i Tokyo på discovery+

Allt om sommar-OS 2021 i Tokyo

Stor guide: Hela OS-programmet dag för dag, tv-tider och svenska truppen

OS-guide: Friidrott OS-guide: Simning OS-guide: Handboll OS-guide: Fotboll

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.