Vetlandaspelare stängs av för astmamedicin

Av:  TT

Elitserielaget Vetlandas Albin Rehnholm stängs av tillsvidare och riskerar totalt åtta månaders avstängning, skriver Svenska bandyförbundet i ett pressmeddelande.

Skälet till avstängningen, som gäller från den 3 februari, är att 22-åringen använt en astmamedicin som han borde ha sökt dispens för. Själv hävdar Rehnholm att en dopningskontrollant uppgett att medicinen, av märket Bricanyl, inte krävde dispens.

Svenska antidopningsorganisationen Antidoping Sverige föreslår åtta månaders avstängning.

”Vi beklagar verkligen det inträffade och vi har under det senaste året jobbat hårt med utbildning och information om vikten av att inte äta kosttillskott och kontrollera sina mediciner. Att det ändå händer är mänskligt och vi får avvakta vad kommande beslut blir, och fortsätta vårt viktiga arbete”, säger Karin Torneklint, sportchef på Svenska bandyförbundet i ett pressmeddelande.

Rehnholm uppger att han kommer att överklaga beslutet.

Vetlandas Albin Rehnholm, här under en match mot Villa Lidköping, har stängts av för otillåten användning av en astmamedicin. Arkivbild.
Vetlandas Albin Rehnholm, här under en match mot Villa Lidköping, har stängts av för otillåten användning av en astmamedicin. Arkivbild.
Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN