Zahui om trejden i WNBA: ”Det är sjukt”

Amanda Zahui blev avstängd från spel i WNBA i fjol.

Nu ska hon spela i mästarlaget under legendariska coachen Becky Hammon. 

– Det är sjukt, säger stjärnan.

Los Angeles Sparks stängde av Amanda Zahui utan lön hela säsongen. Under gårdagen blev det officiellt att klubben byter bort den svenska stjärnan mot Dearica Hamby. 

Zahuis nya klubbadress: Regerande mästarlaget Las Vegas Aces.

– Jag har vetat om det sedan i tisdags natt. Jag är jätteglad. Jag älskar LA, även fast jag bara spelat där en säsong så blev det ett hem väldigt snabbt, men jag är väldigt taggad för en ny chans att spela i ligan igen, säger hon och fortsätter: 

– Det kändes konstigt att inte spela förra året och att spela för Becky Hammon, det är sjukt.

”Kändes inte rätt”

Hammond blev första kvinnliga tränaren i NBA. När hon tog titeln med Aces i fjol blev hon också första coach att vinna i WNBA under sin debutsäsong.

PLUS: Lönelista 2022: Så mycket tjänar spelarna i basketligan

– Jag är jättetaggad på att spela med dem spelarna och under Becky. Jag tror verkligen att jag kommer passa bra in i hur de spelar, säger Zahui som saknat ligan.

– Jag har saknat det sjukt mycket. Det var min första lediga sommar på 16 år, så det behövdes, men det kändes inte rätt. Sättet det hände på kändes inte rätt heller.

Vill fylla Globen

Innan det är dags för WNBA i sommar ska Zahui slutföra säsongen i italienska Schio. Den 12 februari väntar också Lettland i EM-kvalet då Sverige hoppas kunna slå publikrekord i Globen.

– Det skulle vara helt otroligt om vi kunde fylla Globen. Jag sa det till tjejerna förra matchen mot Israel i Uppsala att den nya staben och de nya tjejerna verkligen har en helt ny och vacker kultur inom basket. Jag ser verkligen fram emot att spela den matchen och försöka ta oss till EM.

Tvillingarna Frida och Elin Eldebrink meddelade förra veckan att de gör comeback i landslaget för att försöka hjälpa Sverige till EM.

– Frida skrev till mig så jag visste att det skulle hända, det är jättekul. Vi behöver hjälp just nu när det är så många skador. Jag hoppas att alla får vara friska och skadefria så att vi bara kan kötta, säger Zahui.

Amanda Zahui
Amanda Zahui

Köp vinterns prylar i Sportbladet Shop!

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.