Halfvarsson kritiserar landslagsledningen

avTT

Publicerad:
Calle Halfvarsson förlorade spurtduellen mot Norges Finn Hågen Krogh i Ulricehamn i söndags.
Foto: Adam Ihse/TT
Calle Halfvarsson förlorade spurtduellen mot Norges Finn Hågen Krogh i Ulricehamn i söndags.

Calle Halfvarsson riktar skarp kritik mot landslagsledningens uttagning i samband med stafetten i Ulricehamn.

– Jag är irriterad över att man satte mig på sista sträckan, säger skidstjärnan.

– Man skulle ha placerat mig på en annan sträcka, med tanke på min kassa form. Nu var det inte bra mentalt för mig, att inför VM-stafetten, få stryk av Finn Hågen Krogh, som förmodligen blir Norges avslutare, säger Calle Halfvarsson.

Han gjorde i helgen världscupcomeback efter en tids sjukdom. Efter en blek insats i lördagens individuella lopp blev han uttagen att åka sista sträckan i stafetten.

"Inte mentalt bra"

Calle Halfvarsson berättar att han inför stafetten föreslog att någon annan skulle ta sista sträckan så att han fick chansen att komma i kapp formmässigt och blir en mentalt starkare avslutare i VM-stafetten.

– Det var på diskussion, men det var ingen annan som ville ta sista sträckan, då gjorde jag det. I efterhand borde vi ha diskuterat detta en gång till. I samband med en spurt på VM har nu Finn Hågen Krogh ett litet mentalt övertag på mig i en spurt, även om jag var i en kass form. Dessutom var det inte mentalt bra för mig att få stryk, men det tar jag mig ur snabbt i takt med att min form blir bättre, säger Calle Halfvarsson.

"Ha en klar plan"

– När det drar ihop sig inför ett VM måste vi resonera mer kring uttagningen och verkligen har en klar plan över vad som ska göras. Vi kanske kan överraska. Marcus Hellner är också en bra avslutare.

Förbundskapten Rikard Grip är lugn med Calle Halfvarsson som avslutare i en VM-stafett.

– Vi vet vad Calle kan och ingår i vår grundplan. Sedan förstår jag att han är frustrerad efter spurtförlusten. Det gäller för alla idrottare. Nu får vi får hoppas att den sportförlusten blir en tändvätska för Calle inför VM, säger Grip.

Publicerad: