Babylycka för handbollsparet

Av: Gustaf Ränkeskog

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Handbollsstjärnan Jamina Roberts har blivit mamma.

Tillsammans med Sävehofs sportchef Emil Berggren har de fått en dotter.

”På min födelsedag kom hon. Alla mår kanon”, skriver Berggren på Twitter.

I vintras stod det klart att Jamina Roberts, 29, skulle missa vårens planerade OS-kval (som i stället ska spelas våren 2021 på grund av coronapandemin).

Anledningen?

Roberts väntade barn tillsammans med pojkvännen Emil Berggren, nu sportchef i Sävehof, med förflutet som spelare i en rad svenska och utländska klubbar.

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

”Både nya kläder och en dotter”

– Det blir inga fler matcher innan födseln, men tanken nu är inte att min handbollskarriär är över bara för att jag ska bli mamma. Jag siktar på att komma tillbaka till toppnivå och hoppas att jag har mycket kvar att ge, sa den då Randerstillhörande Roberts.

Och den 3 augusti föddes parets dotter – på samma dag som Emil Berggrens födelsedag.

”Den 3e Augusti fick han både nya kläder och en dotter. Att fylla 34 är inte fel verkar det som..”, skriver Jamina Roberts på Instagram.

När hon är åter på handbollsplanen återstår att se. Roberts spelade senast för danska Randers, men är för närvarande klubblös. Enligt Handbollskanalen kan hennes comeback komma att göras i moderklubben Sävehof.

”Känns som underlivet ska ramla ut”

– Just nu känns det som att underlivet ska ramla ut bara jag skrattar. Jag känner att jag måste få ordning på det först. Men sen är jag absolut taggad. Jag tränade handboll förra tisdagen så förhoppningsvis är jag inte helt offside när jag väl drar igång igen. Men jag ska inte säga för mycket. Det kan hända att jag tappat både känsla och underliv när det väl är dags, säger hon till Göteborgs-Posten.

Roberts har gjort 164 landskamper för Sverige och deltagit i elva mästerskap.

Publicerad:

LÄS VIDARE