En oväntad vänskap

Andreas blev pappa till anden Ivan

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Vanligtvis skriver vi om Andreas Stefansson som firad innebandystjärna i Pixbo Wallenstam men i helgen hände något oväntat.

Andreas blev pappa till en and.

Här är den rörande historien om den oväntade vänskapen mellan idrottsprofilen Andreas och anden Ivan.

* Se Andreas och Ivans första möte, kampen för att återförena anden med sin familj och ögonblicken när de till sist blev en egen familj istället i tv-klippet ovan.

Men hur går det med lilla Ivan nu? Flyttade han verkligen till en gård på landet?

Det visar sig att Ivan inte bara har en känd idrottspappa. Han har faktiskt fått en känd idrottsmamma också.

1 av 2 | Foto: Bildbyrån
Andreas Stefansson spelar i Pixbo.

Genom en vän fick innebandyspelaren Andreas Stefansson kontakt med elitryttaren Saga Suovanen (EM-ryttare och nordisk mästare i fälttävlan 2018) som är den som nu tagit över vårdnaden av Ivan.

– Han har spenderat natten inkrupen under min tröja och sedan har han fått käka lite och badat så han mår bra. Just nu ligger han i soffan och dricker lite ”morgonkaffe”.

Vad är planen för Ivans framtid nu?

– Vi tänker att han ska få växa upp här och bli stor och stark. Sedan har vi en granngård här som har en damm med massor av olika sorters fåglar så vi tänker att han ska bo där när han är vuxen sen. Så får han lite andra andkompisar också.

Saknar han sin pappa?

– Ja, han ville ju springa efter när de åkte men de ska komma och hälsa på. Vi ska ha delad vårdnad så de kommer snart återförenas igen.

Andreas planerar också många besök.

– Jag kommer åka dit jävligt ofta. Man är ju känslomässigt fäst vid honom nu. Det känns som jag känt den lilla fågeln en hel livstid, även fast jag bara spenderade knappt 27 timmar med honom. Men allt löste sig jäkligt bra.

Publicerad:

LÄS VIDARE