Petterssons poängsuccé i natt

avEmil Eiman-Roslund

Två mål och två assist.

Elias Pettersson visar redan nu stor utveckling och hur väl han och radarpartnern Brock Boeser fungerar ihop.

I natt gjorde de tillsammans sju poäng när Vancouver vann mot Ottawa med 6–4.

Elias Pettersson har hyllats för sin muskelförvandling – och förra säsongens bästa rookie är i storform redan under försäsongen. Och en bra bonus för svensken är att hans Vancouver Canucks nyligen beslöt sig för att skriva på ett nytt kontrakt med Brock Boeser.

Amerikanen och Pettersson utvecklade en enastående kemi under fjolårssäsongen – och den är minst lika bra nu. Boeser spelade fram den svenska stjärnan två gånger i power play – och Petterssons andra mål var ett stenhårt skott i bortre krysset bakom Anders Nilsson som hade en mindre lyckad match mot sina tidigare lagkamrater.

– Vårt power play fungerade väldigt bra, vi ska bygga vidare på det här. Det är bara en match, men det känns bra, säger Pettersson efter segern.

Edler också målskytt

Förutom två mål noterades Pettersson även för två assist mot Ottawa Senators, i en försäsongsmatch – som Vancouver vann med 6–4 – där även backen Alexander Edler stod för fyra poäng via ett mål och tre assist.

I nästa träningsmatch, natten till torsdag svensk tid, för Petterssons och Edlers Vancouver står Ottawa återigen för motståndet.

ARTIKELN HANDLAR OM