”Tränar varje dag – pirrar i händerna”

Alexander ”The Mauler” Gustafsson öppnar för comeback – en månad efter pensionen: Saknar det mer och mer

avPatrik Brenning

Publicerad:

Alexander Gustafsson lämnade MMA-cirkusen efter förlusten mot Anthony Smith i Globen.

En dryg månad senare verkar 32-åringen redan öppna för en comeback.

– Det pirrar jävligt mycket i händerna fortfarande, säger Gustafsson till MMAnytt.

Alexander Gustafsson meddelade direkt efter förlusten mot Anthony Smith i Globen den 1 juni att han avslutar karriären men Gustafsson varken tänker, talar eller lever som en pensionerad idrottare. 32-åringen säger nu att han tränar på gymmet varje dag och fortfarande ”tävlar i huvudet”.

– Jag gick min senaste fight nu mot Anthony Smith i Globen och det gick inte som jag hade tänkt mig. Jag kände en otrolig frustration, jag är en riktigt dålig förlorare och jag lämnade kvar mina handskar i buren och kände att nu är det bra liksom. Med det sagt så pirrar det jävligt mycket i händerna fortfarande. Det är väldigt nytt, det har gått en månad och jag är långt ifrån en pensionerad fighter i mitt sätt att tänka och sådär. Man har tagit sitt beslut och så vidare men det tar tid att anpassa sig och acceptera det nya i sitt liv och ens roll i det hela, säger Alexander Gustafsson till MMAnytt.

Foto: VILHELM STOKSTAD
Alexander Gustafsson deppar efter förlusten mot Anthony Smith i Globen.

”Saknar det mer och mer”

Antagonisten Jon Jones är en av flera MMA-profiler som inte trott på att Gustafssons pensionsbesked är definitivt och svensken ser nu också ut att öppna dörren för en comeback i framtiden.

– MMA har varit en stor del av mitt liv under en väldigt lång tid. Den första juni i Globen var väldigt tungt för mig och jag är en känslosam person, det kändes förjävligt efter förlusten och det kändes som “game over” i den stunden. Jag hade hoppats på ett annat utfall, men det blev som det blev och någonstans måste jag gå vidare från det. Men det är klart att för var dag som går så saknar man det mer och mer, säger Alexander Gustafsson och avslutar:

– Ingen vet vad framtiden har att utvisa…

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM