Nyckelspelare missar första EM-genrepet

De ersätter – fem dagar före premiären

Fem dagar till EM-premiären.

Då lämnar två nyckelspelare återbud till matchen mot Egypten.

– Vi gör inga chansningar, säger förbundskaptenen Kristján Andrésson.

Uppladdning inför mästerskap i januari innebär inte bara viktiga genrep utan, som vanligt, också återbud och försiktighetsåtgärder.

När Sverige möter Egypten i Jönköping på söndagskvällen i den första av två landskamper som utgör genrep inför premiären i hemma-EM på fredag saknas två riktiga nyckelspelare: Kim Ekdahl Du Rietz (halsont) och Albin Lagergren (känning i foten).

Båda är troliga startspelare i EM och Lagergren dessutom ensam högernia i EM-truppen.

Duo kallas in

Enligt ett pressmeddelande från landslaget har Lagergren haft problem med sin fot i veckan. Ekdahl Du Rietz åker inte med till Jönköping utan stannar på hotellet i Göteborg.

– Vi gör inga chansningar med sjuka eller skadade spelare, utan hoppas i stället att de kan vara med i genrepet i Alingsås på tisdag, säger förbundskaptenen Kristján Andrésson i pressmeddelandet.

Sverige har tre reserver på plats under uppladdningen och två av dem går in i laget i kväll: högernian Jack Thurin och linjespelaren Fredric Pettersson.

Fotnot: Matchen börjar klockan 18 och sänds på TV6 och Viaplay.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.