De är nominerade till Jerringpriset

Sarah Sjöström kan vinna Jerringpriset för tredje gången. 

Men simmaren kanske inte dyker upp på Idrottsgalan. 

– Vi får se om jag hinner tillbaka innan galan börjar, säger hon. 

Simmaren Sarah Sjöström, orienteraren Tove Alexandersson och skidskytten Hanna Öberg. Åtta kvinnor och tre män är nominerade till Jerringpriset. Utöver trion ovan slåss stavhopparen Armand Duplantis, diskuskastaren Daniel Ståhl, längdskidåkaren Frida Karlsson, bowlingduon Jenny Wegner och Josefin Hermansson, bordtennisspelaren Mattias Falck, längdskidåkaren Stina Nilsson, lag Niklas Edin i curling och damlandslaget i fotboll om priset.

”Samma tjejer varje år”

För Sjöström, som också är nominerad till Årets kvinnliga idrottare, är det tredje gången hon kan vinna priset. 

– Jag tror att jag har vunnit Årets kvinnliga idrottare fyra år i rad. Det är fantastiskt. Det är alltid kul med de här priserna. Men jag brukar inte spekulera i vilka som vinner. Det känns som att det är samma tjejer varje år som är nominerade, Stina Nilsson, Sarah Sjöström och alla där. Så det är riktigt kul, säger Sjöström som inte vet om hon kommer att kunna vara på plats. 

– Vi får se. Jag kommer faktiskt vara på en simtävling i Luxemburg innan så får vi se om jag hinner tillbaka till Stockholm innan galan börjar. 

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.