Morhad Amdouni misstänks för dopning

Franske Europamästaren kom inte till VM

Europamästaren Morhad Amdouni, 31, misstänks för dopning.

Tyska ARD har kommit över en konversation som påstås vara mellan fransmannen och en man som sålt honom otillåtna preparat.

”Jag vill ha mina pengar i morgon, 150 euro” står i ett meddelande.

Morhad Amdouni blommade sent i karriären. I fjol var han 30 år när han vann EM-guld på 10 000 meter och brons på halva sträckan i Berlin.

Nu väcks misstankar om att resultatlyftet inte gått rätt till.

”Det är dina bekymmer”

Tyska ARD har kommit över flera Whatsapp-meddelanden som indikerar att löparstjärnan dopade sig 2017. Avsändaren kräver att få betalt för otillåtna preparat som han ska ha sålt till Amdounu.

”Om jag inte får mina pengar i morgon, Mourad, är det dina bekymmer. Då kommer du förlora för jag gillar inte att folk utnyttjar mig” lyder ett.

”Du köpte ett paket epo och fick tillväxthormon” lyder ett annat.

Förklaringen: är skadad

Avsändaren ska ha svurit under ed på att meddelanden var korrekta och avsedda för fransmannen.

Morhad Amdouni kom aldrig till start i VM där han var tänkt att springa maraton. Han hade förberett sig i flera veckor i Qatar, men försvann under mystiska omständigheter när misstankarna började dyka upp. Den officiella förklaringen som gavs var att han är skadad.

– Det finns ingenting att säga om det där. Det finns ingenting, säger Amdouni till ARD.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN