Alexander Zverev med hård kritik mot Ivan Lendl

Han inte tid för adepten - måste göra hunden rumsren

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Foto: TT

SPORTBLADET

Alexander Zverev åkte ut i den första omgången av Wimbledon.

Nu kritiserar han sin tränare, legendaren Ivan Lendl, hårt.

– Han bryr sig bara om golf och sin lilla hundvalp.

Den 22-årige tysken är rankad som femma i världen, men åkte överraskande ur Wimbledon redan i den första omgången.

Det var en stor besvikelse för både honom och de tyska tennisfansen och nu har uppladdningen inför Masers börjat.

Men han är osäker på om hans tränare har tid för honom.

Han känner sig hotad av Ivan Lendels nya fyrbenta vän.

– Jag ska spela Masters, men jag vet inte riktigt vad jag ska göra innan. Om jag stannar i Monaco eller åker till USA innan jag åker vidare till Kanada, Ivan Lendl kommer inte till Europa för tre dagar, säger Alexander Zverev när han möter tyska journalister inför ATP-tävlingen i tyska Hamburg.

– Han har en ny hundvalp, den är två månader och nu måste han lära den att gå på toaletten, därför har han inte tid för något annat. Det är verkligen hans huvudteman just nu, golf och hans nya hund.

Lendl bryr sig bara om hundvalpen

Tennisstjärnan har arbetat tillsammans med den tidigare världsettan Ivan Lendl i ungefär ett år, men han är påtagligt irriterad när han svarar på frågorna från tyska journalister. Han påtalar att han inte alls vill stå i skuggan av vare sig någon två hundvalp eller Lendels intresse för golf.

– Ibland tränar vi tennis i två timmar och under en halvtimme står han med ryggen mot mig och berättar för någon annan om hur han spelat golf under på morgonkvisten, förklarar tysken.

– Jag är alltid ärlig och detta betyder inte att jag ska bryta med honom eller något sådant. Men det kan inte vara så att jag har problem med min serv och när jag tränar på det i en halvtimme tycker han att det är så långtråkigt att han under 20 minuter berättar om vilket fantastiskt slag han gjorde på det sjätte hålet när han spelade golf senast. Det är väl kul för honom, men då är jag inte alls intresserad av det.

Alexander Zverev har som målsättning att vinna de stora turneringarna och att avancera på världsrankingen, det var därför han anlitade den förra tennisstjärnan Ivan Lendl. Samtidigt inser att han inte kommer att göra det så länge han åker ur de stora turneringarna långt innan finalen.

– Vi har pratat om det och jag har bett honom att han ska koncentrera sig lite mer på min tennis, förklarar Alexander Zverev.

Publicerad:

LÄS VIDARE