”Vi har blivit helt nedringda”

Trots Borg-feber – förlust i proffsdebuten

avPatrik Brenning, Simon Svensson-Parenti

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Jessica Gow/TT

Leo Borg gjorde på tisdagen debut som professionell tennisspelare.

Trots att matchen spelades i en challenger-turnering i italienska Bergamo blev intresset stort för den 16-årige svenskens framfart.

– Vi har blivit nedringa av tidningarna, säger turneringschefen Marco Fermi till Gazzetta dello Sport.

Leo Borg har under hela sin tenniskarriär följts av jämförelserna med pappa Björn och förväntningarna som kommer med att vara son till en av sportens största genom alla tider. Än så länge har 16-åringen dock inte låtit det bekomma honom.

Efter att ha imponerat som junior, där Borg just nu är rankad som nummer 98 i världen, gjorde 16-åringen idag sin professionella debut i en challenger-turnering i italienska Bergamo.

Förlust i debuten

För motståndet i tisdagens match stod kvalspelaren Tseng Chun-hsin, en 18-åring från Taiwan som är 301:a på seniorrankingen. Borg fick i sin tur ett wild card till turneringen där prispengarna ligger på totalt motsvarande drygt 490 000 kronor.

Borg har visat fin form de senaste månaderna med en seger i en juniorturnering i Israel i slutet av 2019 och en semifinalplats i Costa Rica i januari.

Trots den fina formen räckte svensken inte riktigt till idag. Tseng besegrade Borg på 46 minuter och siffrorna skrevs till 6–3, 6–1.

Hör honom i en intervju från i januari vid Costa rica-framgången

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Leo Borg

Tennis

Italien