Dramatiken – vaknade med halva ansiktet förlamat

Oscar Carlén berättar i C More om förlamningen
Oscar Carlén berättar i C More om förlamningen

Han skulle vakna upp till en derbydag.

Men väcktes av att halva ansiktet var förlamat.

– Tur att jag är gift när jag nu ser ut som en clown, säger Oscar Carlén till Sportbladet.

Uppladdningen för derbyt mot IFK Ystad blev hastigt förändrad för Ystads IF:s 31-årige tränare Oscar Carlén. När han vaknade i morse var inte allt som det brukar vara för honom.

– Jag hade lite krampkänningar i går kväll (torsdag) men det var inget särskilt som jag tänkte på då. Jag gick sedan upp i morse i vanlig ordning för att ta hand om den minste (hans barn) men märkte att någonting var galet, berättar Oscar Carlén för Sportbladet.

– Jag började tänka att med de här symptomen så kan det vara stroke. Men jag är i någorlunda fysisk form och 31 år gammal, så jag kände ändå att det inte var något våldsamt. Jag fick väcka frugan och sedan körde min svåger mig till akuten.

På sjukhuset konstaterade de att det inte var en stroke, utan en ansiktsförlamning i halva ansiktet. Orsaken till varför han drabbades av den kunde de inte få fram på sjukhuset, eftersom stroke är uteslutet är det ingen större fara för honom – men att bli återställd kan ta upp till ett halvår.

Carlén på tränarbänken
Carlén på tränarbänken

– Jag hann googla till mig lite grejer som gjorde mig lugnare under tiden på akuten. Det var rätt så obehagligt, men känner såklart en lättnad nu.

– Jag har fått medicin för att ta ner svullnaden, det är tur att jag är gift för det hade varit svårt med dejtandet när jag ser ut som en clown.

Trots det långa besöket på akuten ställde han sig vid tränarbänken samma kväll och fick se sitt YIF besegra stadsrivalen IFK Ystad med 28–23.

– Det krävs mer än en ansiktsförlamning för att hålla mig borta från ett derby. Segern var en jäkla bra mental medicin.

I Handbollsligan ligger Carléns Ystads IF femma i tabellen, två placeringar före IFK Ystad.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.