Så stöttas Öberg efter medaljmissen

ANTHOLZ/STOCKHOLM. Hanna Öberg sköt bort medaljchansen i det sista skyttet.

Nu stöttas hon av lagkamrater och konkurrenter.

– Vi är verkligen stolta över Hanna, säger Mona Brorsson.

Efter två sträckor såg Sverige inte ut att ha någon chans på medalj i skidskyttestafetten. Men Linn Persson gjorde en jättesträcka och gav Hanna Öberg ett superläge.

Men efter fyra bom i det sista skyttet försvann såväl guldet som medaljen. Efter missen bröt Öberg ihop i tårar.

– Hon var såklart jättebesviken. Det enda vi kan göra där är att finnas där som ett lag. Vi mötte upp henne allihopa, även reserverna. Alla finns där för henne, säger Mona Brorsson och fortsätter:

– Vi är verkligen stolta över Hanna och hennes prestation. Hon hamnar ju i de svåraste situationerna och gör vad hon kan. Jag vet att hon försökte i dag.

”Gav henne en kram”

Även de norska åkarna var framme hos Öberg efter loppet.

– Jag tycker väldigt synd om Hanna. Jag vet att det lika gärna hade kunnat vara jag. Hon har haft väldigt många fjärdeplatser i det här mästerskapet, säger Marte Olsbu Röiseland.

Tiril Eckhoff:

– Jag känner igen mig för jag har varit där själv. Det är tufft att vända på det, men jag tror att Hanna kommer tillbaka starkt.

Öberg själv var glad över stödet från lagkamraterna.

– Jag har jättefin stöttning från tjejerna, de betyder mycket för mig.

Pratade med pojkvännen

Öberg åkte direkt till hotellet efter stafetten och där mötte även mentala coachen Göran Kenttä.

Hanna Öbergs pojkvän Jesper Nelin skulle själv åka herrarnas stafett drygt två timmar efteråt, men hann han prata med Öberg i några minuter.

– Jag pratade lite med henne men vad ska man säga? Hon är en av världens bästa skidskyttar och det kan hända alla. I damstafetten var det nog 13 av 24 lag som hade straffrundor, så det var inte bara hon, säger Nelin.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN