Fernando Alonsos succé i Indy 500

Foto: Darron Cummings / TT / NTB Scanpix
Fernando Alonso gör succé i Indy 500

avAnna Andersson

SPORTBLADET

Fernando Alonso har bytt F1 mot Indy 500.

Men motorproblemen består.

Ändå startar han klassikern från andra startled.

Foto: Michael Conroy / TT / NTB Scanpix
Fernando Alonso bästa rookie i kvalet till Indy 500

Under hela F1-säsongen har Fernando Alonso och hans McLaren-Honda haft enorma problem med motorn. Den dubble världsmästaren har bara tagit sig i ml vid ett tillfälle, Spaniens GP, och han har vid varje tävling klagat över att i bilen inte har tillräckligt mycket prestanda, att den är för långsam på rakorna.

Nu befinner han sig i USA för att förbereda sig inför sitt inhopp i Indy 500 och under kvalet fick han även denna gång problem - med motorn.

Precis innan kvalet tvingades han byta motor på bilen.

– Jag var verkligen orolig, säger Fernando Alonso till motorsporttotal.

– Vi visste inte om vi skulle hinna få bilen klar till kvalet, vi var tvungna att sätta in en ny motor, men teamet gjorde ett fantastiskt jobb. Killar från alla teamets sex bilar hjälpte till.

Fernando Alonsos succé i Indy 500

De fick ordning på bilen. Alonso kunde starta, men hade ett tekniskt problem även under kvalet.

– Jag hade problem med overboost på det andra varvet, det kändes som om jag bromsade och jag var på väg att gå in i depå, berättar han.

I stället växlade han ner och hämtade fart, då försvann problemet, men han tror att det kostade honom fart under sitt snabbaste varv, en mile per timme i genomsnitt, vilket hade gett honom en ännu bättre placering.

Nu kvalade han in som femma (231,300 mph, omräknat till 372,24 km/h), vilket ger en plats i andra startled. Han var snabbaste rookie och fick bara se sig slagen av Scott Dixon, Ed Carpenter, Alexander Rossi och Takuma Sato.

Nu väntar ytterligare ett träningspass i dag, sedan är det ingen mer körning innan den avslutande träningen på fredag. Därefter är det olika event med fansen under fredagen och lördagen innan Indy 500 startar på söndag kväll.

ARTIKELN HANDLAR OM