Lauréns uppmaning till Svensson

avStefan Alfelt

Foto: Viaplay
Laurén.

SUNDSVALL. Mikaela Laurén dominerade. Vann klart på poäng över Kita Watkins och slapp skador.

Då skickar hon en utmaning till Klara Svensson.

– Gå upp en viktklass och möt mig om WBC-titeln.

Foto: Stefan Alfelt
Mikaela Laurén.
Foto: Braastad, Audun / TT NYHETSBYRÅN
Klara Svensson.

Mikaela skulle egentligen gått en match om WBC-titeln hon släppte för att få möta Klara Svensson i en lägre viktklass, men nuvarande mästaren Ewa Piatkowska drog sig ur med motiveringen att hon hade ont i ryggen.

– Det var ju bluff. WBC kommer att ta titeln ifrån henne och då kan Klara och jag göra upp om den. Det borde Klara inte tacka nej till. En vakant titel och hon har slagit mig tidigare, säger Mikaela.

En annan möjlighet är att Mikaela vinner tillbaka sin titel över någon annan, tar WBO och WBA från Hanna Gabriels och sen möter Klara om alla tre titlarna i slutet av året.

Watkins störde Lauréns boxning utan att ge sig in i fajterna fullt ut.

– Jag är nöjd med matchen i sin helhet men självklart hade jag velat få till en knock. Det var det lilla extra som saknades. Det kändes lite avslaget. Det är svårt att ladda om när man hade sett fram mot en VM-match.

”Då tyckte jag faktiskt synd om henne”

– Svårt att gå in mot en motståndare man aldrig sett och ingenting står på spel annat än att jag hade allt att förlora. Fick några skallningar så jag blev otroligt nervös att det skulle spricka upp och få en skada som gjort att jag inte skulle kunna få min VM-match, säger Mikaela.

Som var lite väl självkritisk.

– Jag hade långa fina slag. Var mycket tätare än jag brukar vara och jag trillade inte över som jag brukar göra men jag var själv väldigt missnöjd i varje rondpaus eftersom jag inte hade den extra lilla kraften.

– Tränarna sa till mig att det såg bra ut och då tänkte jag, håll käften, det gör det inte alls. För jag ville så mycket mer. Hon hoppade runt så jag fick jaga, jaga, jaga.

När Mikaela jagade knockout i slutronderna hade motståndaren dessutom stora problem med sitt hår som täckte ansiktet så att amerikanskan kanppt kunde se.

– Då tyckte jag faktiskt synd om henne. Håret bara fladdrade framför hennes ögon.

– Men jag blev verkligen glad när hon kom fram till mig efter matchen och sa: du fick min sista match. Du har inspirerat mig mycket och vi gjorde detta för kvinnorna.

Danspartnern showade

I rondpauserna stod Mikaelas danspartner i Let´s dance, Kristjan Lootus, för visandet av rondsiffrorna och han gjorde stor show av det med brakedance och häftiga moves.

– Kristjan var helt otrolig. Det kan inte ha funnits en bättre rondpojke i historien, säger Mikaela.

Patricia Berghult vann efter bara 18 sekunder men det var ingen seger hon gladde sig särskilt mycket åt. Motståndaren Jasmin Hasic tog chansen och gav upp direkt efter att hon träffats av Patricias skalle på näsan.

Matchläkaren konstaterade att näsan inte var bruten så det fanns ingen anledning att sluta boxas men serbiskan visade tydligt att hon helst inte ville vara uppe i ringen.

– Det är inte roligt för mig. Ser bra ut i matchlistan med en knock men man vill ju visa upp sig. Jag har lagt ner mycket tid på träning och varit i Stockholm och sparrat med Mikaela Laurén, säger Patricia.

ARTIKELN HANDLAR OM