Asllani vill förstöra fransk fest

Foto: Aftonbladet
SPORTBLADET

Efter 1–3 hemma räknar de flesta redan bort Manchester City i Champions League-semifinalen mot Lyon.

Men Kosovare Asllani vägrar låta sig nedslås inför lördagens returmöte i Frankrike. Hon siktar på final.

Den svenska landslagsanfallaren gjorde vad hon kunde för att skapa nerv i det första semifinalmötet med Lyon, en match som Caroline Seger fick tillbringa på bänken. Men Kosovare Asllanis 1–1-mål var bara ett tillfälligt fartgupp i fransyskornas framfart, och den första matchen slutade med bortaseger 3–1.

Första CL-äventyret

När det nu är dags för retur i Lyon är det därför få som tror att Manchester City ska kunna hota. Den brittiska klubben gör sin första Champions League-resa, samtidigt som Lyon är regerande mästare och har vunnit turneringen två gånger tidigare.

– Det var viktigt att få ett försprång. Vi åkte dit för att skaffa oss ett övertag inför returen och det har vi gjort, så vi är nöjda. Men man måste förstå att allt kan hända i fotboll, vi måste behålla skärpan, säger Lyons lagkapten Wendie Renard till klubbens officiella tv-kanal.

Helfransk final

Det är upplagt för en helfransk uppgörelse i finalen på Cardiff City Stadium i Wales den 1 juni. I den andra semifinalen är läget identiskt: Paris Saint-Germain har med sig 3–1 till lördagens hemmamatch mot Barcelona.

– Det skulle vara bra för den franska damfotbollen. Om två franska lag når finalen skulle det innebära ett kliv framåt och något att vara stolt över, säger Wendie Renard.

Men än är inget avgjort. Något som Kosovare Asllani tog fasta på direkt efter förlustmatchen i Manchester.

"Krävs enorm prestation"

"Det är inte över än. Vi har en returmatch framför oss och jag har en stor tro på att vi kan vända på det. Det krävs en enorm prestation om vi ska vinna på bortaplan, men jag tror på det här laget", sade Asllani till Manchester Citys hemsida efter den första matchen.

Hon pekade också på att det är viktigt att laget trots förlusten vågar tro på sitt spelsätt, bland annat genom hög press.

"Vi får inte tappa tron på vår spelfilosofi. Vi måste pressa dem högt så att de gör misstag som vi kan utnyttja. De är favoriter, men jag tror fortfarande att vi kan vända på det här."