”The Mauler” självsäker inför matchen

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYR N
Alexander ”The Mauler” Gustafsson på dagens invägning.

avStefan Alfelt

SPORTBLADET

Inget hat. Inga hårda ord. Bara respekt.

Alexander Gustafsson och Glover Teixeira är inte kaxiga men båda är lika säkra på att vinna.

– På varje träning har jag målat upp bilden att jag vinner, säger Alexander.

Alex ”The Mauler” Gustafsson eldade på publiken på invägningen och uppmanade hela Stockholm att stötta honom på söndag i Globen.

Han behöver stödet. Teixeira är rutinerad, bra boxare, stark på golvet och svår att ta ner.

Tror på olika matchbilder

– Tror att han vill försöka att sänka mig i de första ronderna. Han vill inte gå fem ronder mot mig. Jag ska hålla mig i stående, hålla mig flytande. Min snabbhet ska avgöra, säger Alex.

Teixeira tror på en lite annan matchbild.

– Jag tror att vi båda kommer att försöka ta ner den andre. Vi är båda bra på det, säger han.

Brasilianaren är inne på sin slutfas i UFC. Han fyller 38 år i höst. För honom är det definitivt bråttom att få en ny titelmatch, Teixeira har förlorat en titelmatch mot Jon Jones.

Gustafsson har förlorat två titelmatcher oerhört knappt, mot Jon Jones och regerande mästaren Daniel Cormier.

– Jag har inte hållit hela vägen fram. Fjärde-femte ronden. Jag har varit alldeles för slarvig. Tappat mitt tempo. Jag måste hålla mig igång och vaken. Det kan gå hur som helst i de första ronderna. Det domarna minns är hur det gått i den sista, säger Alexander om de förlusterna.

Redo för alla sorters attacker

På sitt intensiva träningsläger har han bland annat förberett sig med sparring mot brottningsspecialisten Phil Davies, knockoutmaskinen Jimi Manuwa och råstarke Ilir Latifi. En mix som garanterar att Gustafsson är redo för alla sorters attacker från Teixeira.

Manuwa, som Alexander slog i London, är rankad direkt efter Alexander och Teixeira men en returmatch mot Alex är Jimi absolut inte intresserad av.

– Det går inte vi är för bra vänner. Även om jag tror att just vi två är världens bästa i lätt tungvikt just nu så det aldrig att hända att vi möts igen, säger Manuwa.

ARTIKELN HANDLAR OM