”Fegt när jag fick sparken av IFK”

avEmelie Fredriksson, TT

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Mikael Stahre berättar för TT för första gången om när han fick sparken från IFK Göteborg.

Häckens tränare Mikael Stahre ställs mot sitt gamla Göteborg imorgon.

För TT berättar han nu om irritationen när han fick sparken av IFK.

– Det fanns en feghet, säger han.

Mikael Stahre var IFK Göteborgs tränare mellan 2012 och 2014, då han plötsligt fick sparken trots en tidigare kontraktsförlängning under året på initiativ av klubbdirektören Martin Kurzwelly.

För TT berättar Stahre hur han kallades till ett möte via sms två dagar efter att laget slutat tvåa i allsvenskan och vunnit sista matchen mot Halmstad med hela 5-1.

Överraskad

Han var överraskad av beskedet om att han inte fick vara kvar och ville inte ens ha en förklaring.

– I ett planerat scenario hade jag slutat när vi vunnit, nu slutade jag när vi blev tvåa. Det kan jag leva med. Men jag sticker inte under stol med att det fanns en irritation, inte någon form av återkoppling, inga möten, ingenting, säger Stahre och fortsätter:

– När jag förlängde så blev jag lovad av klubbdirektören att vi skulle ha en dialog. Jag blev besviken för att det inte fanns något utbyte över huvud taget. Det fanns en feghet i det, säger han.

”Kunde haft mer pondus”

Under tiden hade IFK Göteborg fått en ny sportchef i Mats Gren som Stahre menar ville styra frågan.

– Jag var i det läget att jag hade andra jobberbjudanden under perioden när de valde att ta bort mig. Hade de haft mer pondus i sitt agerande, lite bättre management, hade vi kunnat lösa det smidigare. Att en ny sportchef kommer in och vill sätta sin prägel, det får jag acceptera. Vill de ha en annan tränare är det deras val, inte mitt. Men det är klart att det finns en frustration och en viss besvikelse över att man får sluta, säger han och poängterar att han inte vill uppfattas som att han är ’ledsen och stukad’ i dag. 

Mats Gren vill inte kommentera Stahres ord till TT.

ARTIKELN HANDLAR OM