Handboll

Handbollsstjärnan är framtidens mäktigaste

Av: 

Povel Arwidson

SPORTBLADET

I går fick hon proffskontrakt med danska klubben Ringköbing.

I dag blev Linnea Claeson, 25, utsedd till framtidens mäktigaste svensk, för sin kamp mot sexuella trakasserier utanför planen.

– Jag är jävligt glad att en ung tjej som mig är nummer ett på listan, skriver hon på instagram.

Under tisdagen presenterades för tredje gången Tjänstemännens centralorganisation (TCO) framtidens 99 mäktigaste. Toppar listan gör Skurus Linnea Claeson. Det är första gången är en idrottsprofil överhuvudtaget finns med på listan.

”Inspirerar hundratusentals följare”

Men hon får den inte främst för sina handbollsinsatser. Claeson är en profil på instagram, med nästan 200 000 följare på kontot assholesonline. Där tar Claeson kampen mot sexuella trakasserier och kvinnors rättigheter.

Så här lyder TCO:s nominering:

Linnéa Claeson tröttnade på kränkningar på nätet och gör nu allt hon kan för att synliggöra och motverka sexuella trakasserier, ofta med humor som främsta vapen. Med sitt civilkurage som ledstjärna inspirerar hon hundratusentals följare på sociala medier och kämpar för ökad jämställdhet.

Claeson studerar även juridik vid sidan av handbollen, och blir alltså nästa säsong proffs i Danmark. På instagram kommenterar hon utmärkelsen från TCO.

”Listan innehåller de personer TCO tror kommer att vara de mäktigaste inom samhälle, politik och näringsliv i framtiden. Och om det är något kvinnor och flickor saknar runt om i världen så är det ju just makt och inflytande så jag är jävligt glad att en ung tjej som mig är nummer ett på listan. Om jag inte bestämmer mig för att bli en disneyskurk, ha en vit katt och försöka ta över världen så kommer jag använda mig av min makt genom att bl.a. ge fler kvinnor och unga tjejer makten att bestämma över sina egna kroppar och sina liv.
Civilkurage, medmänsklighet, jämlikhet. Alltid!”

Publisert:

LÄS VIDARE

Familjer pressas på jättebelopp för att få hem sina barn

ÄMNEN I ARTIKELN

Handboll

Linnéa Claeson