Robert Karlsson vicekapten i Ryder Cup

Släppte nyheten i förväg – av misstag?

Foto: Fredrik Persson/TT
Robert Karlsson blir vicekapten i Ryder Cup under den europeiske kaptenen Thomas Bjørn, Danmark. Arkivbild.
SPORTBLADET

Den svenske golfaren Robert Karlsson blir vicekapten för det europeiska laget i Ryder Cup.

Den klassiska lagtävlingen mot USA avgörs i Paris nästa år.

I går kom nyheten om att den danske kaptenen Thomas Bjørn skulle presentera en svensk som vicekapten för Europalaget under en presskonferens på onsdagseftermiddagen under Europatourtävlingen Nordea Masters på Barsebäck.

Svensken det rör sig om är Robert Karlsson, 47, som två gånger (2006 och 2008) spelat den klassiska lagtävlingen mot USA.

– Jag skulle bli hedrad och glad över att ha en del i laget i någon form, sade Karlsson i förra veckan till Reuters under Europatourtävlingen på Wentworth, England.

Utlagd på förhand

– Om Thomas Bjørn önskar mig där så kommer jag att stå vid hans sida och göra mitt bästa för att stötta laget, sade svensken vidare.

Nyheten om att det rör sig om Karlsson har lagts ut på Ryder Cups officiella hemsida på förhand, även om det i nuläget inte går att klicka in sig på artikeln för vidare läsning.

Nästa upplaga av Ryder Cup avgörs i slutet av september nästa år utanför Paris. I fjol vann USA.

FAKTA

Robert Karlsson

Född: 3 september 1969 i Katrineholm.
Professionell: Sedan 1989.
Antal segrar på Europatouren: 11.
Övriga meriter: Förste svensk att vinna Europatourens penningliga (2008), vann par-VM med Henrik Stenson samma år, utsågs till 2008 års manliga idrottare vid Idrottsgalan. Vann Europatourfinalen i Dubai 2010. Främsta resultat på USA-touren: två andraplaceringar. Majors: som bäst två fjärdeplaceringar (US open 2008 och USPGA 2011).

FAKTA

Ryder Cup

Nästa Ryder Cup avgörs på Le Golf National utanför Paris 25–30 september 2018. Det blir den 42:a upplagan av lagtävlingen i golf mellan Europa och USA.
Förra året vann USA efter att Europa vunnit tävlingen, som avgörs vartannat år, tre gånger i rad.
Dansken Thomas Bjørn tog i decmeber över som kapten för Europalaget efter nordirländaren Darren Clarke. Bjørn har spelat Ryder Cup tre gånger (1997, 2002, 2014) och har fyra gånger varit vicekapten.