Kalla: Inga problem att köra dubbelt

Publicerad 2017-02-04

Kalla och Dyvik.

SÖDERHAMN. Anna Dyvik har dominerat U23-VM och inför VM-trupputtagningen har frågan lyfts om hon kan orka ladda om till ett nytt mästerskap.

Charlotte Kalla har testat – och tror på Dyvik.

– Jag var nästan i bättre form i andra mästerskapet, säger Kalla.

I morgon klockan 14.00 tas VM-truppen till Lahtis ut.

Nervositetsgraden bland åkarna stiger.

– Jag tänker ganska mycket på det, jag förstår att att det är väldigt, väldigt tajt. Frågan är om jag tippar in eller ut, säger Emma Wikén.

– Det känns som man sitter på nålar. Det blir en spännande uttagning. Själv tycker jag att jag ska vara med men det är många olika perspektiv att ta hänsyn till, säger Sofia Henriksson.

”Bara att åka på självförtroende”

En konkurrent om VM-platserna till dom båda är U23-drottningen Anna Dyvik. Hon ställde visserligen in skiathlon-loppet med irriterade luftrör men åker ifrån Soldier Hollow med två individuella guld.

När förbundskaptenen Rikard Grip har pratat om Dyviks VM-chanser tidigare har han applåderat åkningen men samtidigt pekat på tuffheten i att göra två raka mästerskap.

Charlotte Kalla testade det 2007, då gjorde hon först VM i Sapporo och åkte sedan till Italien och tog hem två guld och ett silver på U23-VM. Hon tror inte det är ett problem.

– Jag hade nästan ännu bättre form på junior-VM. Då slog jag både Astrid (Jacobsen) och Therese (Johaug) som vann medaljer på stora VM, säger hon och fortsätter:

– När det går bra är det bara att åka på självförtroende, det betyder otroligt mycket.

”Sitter med mobilen beredd”

Emma Wikén är också imponerad av Dyvik även om hon inser att det kan vara så att hon tar en plats på hennes egen bekostnad.

– Jag tycker det är jätteroligt och Anna har åkte jätte-, jättebra hela den här säsongen. Så jag förstår att hon är högaktuell och Ebba har också åkte jättebra.

Sofia Henriksson har inte bestämt sig för om hon ska åka skiathlonen på söndagen, men åker hon inte sitter hon och väntar på ett samtal från Rikard Grip.

– Vi brukar få veta det innan presskonferensen, vi får se när de hör av sig. Jag sitter med mobilen beredd, säger hon.