Esplund kan sluta efter konstigaste finalen

Bandyveteranen Johan Esplund har spelat många finaler. Ingen lika konstig som den här.

Villaspelaren upplevde uppladdningen som minst sagt märklig.

– Man ligger och funderar mycket på andra saker givetvis. Det känns som en film, säger 37-åringen efter vad som kan ha varit hans sista match i karriären.

Johan Esplund var den stora guldhjälten i Villa Lidköping i fjol.

Men i år fick veteranen nöja sig med silvret i en märklig final som Edsbyn vann med 5–1.

– Tråkigt givetvis, men Edsbyn är ett bättre lag i dag. Det var en speciell final, den mest konstiga med uppladdningen och allt runtomkring. Det har tagit väldigt mycket fokus på fel saker. Man har gått och levt i en bubbla, säger Esplund.

”Dött i hela Uppsala”

37-åringen tyckte att det var skönt att få slutföra säsongen och sätta punkt, men tyckte att det var väldigt svårt att ladda inför den folktomma tillställningen.

– Ja så var det. På morgonen var det helt dött i hela Uppsala. Man sitter där och tittar ut. Det känns som en film. Man spelar en hel säsong för den här matchen, att få spela inför fullsatta läktare och allt det goa runtomkring och så blir det inte det. Det blir lite fiasko.

Framtiden är nu oviss för spelaren som funderar på ett karriärsavslut.

”Tom och trött i kroppen”

– Jag får fundera de närmsta två veckorna. Jag är väldigt tom och trött i kroppen och har mycket sånt. Jag får fundera lite vad som väger över mest och se vad familjen tycker och tänker också.

Stor risk att du slutar låter det som?

– Jag vet inte. Känslan har varit lite på slutet att jag kanske inte haft samma glöd. Vad det beror på vet jag inte riktigt.

Hur skulle det kännas om det här var sista matchen?

– Tråkigt givetvis. Men det finns andra saker i livet som är viktigt.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.