Emelie Wikström om fräcka stölddramat

avMalin Wahlberg

När Emelie Wikström öppnade dörren till sitt hotellrum krockade hon med en okänd man.

Nu berättar hon om det fräcka stölddramat.

– Det var väldigt obehagligt. Jag var i chock, säger slalomspecialisten.

Varje år efter storslalompremiären i Sölden samlas de alpina åkarna i Stockholm för en dag fylld av intervjuer med tv, radio och tidningar. 

I år fick Emelie Wikström en dramatisk uppladdning efter att en okänd man tagit sig in i henne och pojkvännen Robins hotellrum.

Det är en smått otrolig historia som Wikström berättar.

– Vi var på restaurang och när vi skulle gå och hämta våra jackor i garderoben så lämnar en man som sitter i baren för att han verkar vara lite för full. Vi gick kanske en halv minut efter honom och när vi kommer ut så ser vi att han fipplar med en cykel, säger hon och fortsätter:

– Vi går förbi honom och gick sedan och köpte glass innan vi gick till vårt hotellrum. Då inser jag att nyckelkortet inte är kvar i jackan längre så vi hämtar ett nytt i receptionen. När jag sedan öppnar hotelldörren krockar jag med en man som kommer ut ur rummet. Första tanken var att vi har fått fel nyckel, men sedan ser jag att våra väskor ligger där och att min plånbok är uppriven.

1 av 3 | Foto: KLAS ROCKBERG / BILDBYRÅN

”Drama deluxe”

I nästa sekund inser Wikström att hon känner igen mannen. Hon skriker till sin pojkvän att det är ”cykelkillen” från restaurangen som de sett bara tio minuter tidigare och springer sedan efter honom hotellkorridoren. 

Wikström konfronterar mannen och frågar vad han har tagit men får inga tydliga svar. 

Det är först senare hon inser att det som saknas är några thailändska baht och en trisslott, vilket hon skrattar åt när hon återberättar dramat. 

– Jag var i chock, det var så obehagligt. Polisen kom sedan och vi satt och åt halvsmält glass och hade polisförhör, så min sömn inför den här pressdagen har varit minsta möjliga. Det var drama deluxe.

”Kände mig låg”

Wikström, som har gjort flera topp tio-resultat i världscupen tidigare, fick ingen plats i VM-laget i fjol efter en tung inledning på säsongen. 

– Jag försökte göra det bästa av situationen, men det var en månad i februari där jag kände mig lite låg, säger hon. 

27-åringen revanscherade sig dock rejält i slutet av säsongen och tog en nionde plats i sista tävlingen. Nu hoppas hon på resultat direkt i slalompremiären i Levi. 

– Succéssivt har självförtroendet kommit tillbaka. Skidåkningsmässigt är det bitvis ganska bra. Vi har haft tuffa förhållanden så ingen har nog känt någon wow-effekt. Men jag förväntar mig att få tillbaka lite stabilitet och kunna njuta lite och få tillbaka glädjen. 

Vad ser du mest fram emot? 

– Att tävla i Åre igen, det var ett tag sedan. Men mest ser jag bara fram emot att tävla igen. 

ARTIKELN HANDLAR OM