”Jag umgås inte med så många…”

Stenmark om privata tillvaron: ”Är ensamvarg”

avAndreas Käck

Publicerad:

Ingemar Stenmark, 63, lever ett tillbakadraget liv med frun Tarja.

I en intervju med Expressen berättar legendaren att han sällan umgås med vänner.

– Jag har inte så många som jag har nära kontakt med, säger ”Stenis”.

30 år har gått sedan Ingemar Stenmark avslutade sin magiska karriär.

Mannen som myntade uttrycket ”hä ä ba å åk”, på sitt karaktäristiska Tärnabymål och som blev ”Stenis” med hela svenska folket genom att vinna två OS-guld, fem VM-guld och hela 86 världscupsegrar i slalom och storslalom.

Efter karriären drog han sig tillbaka och syntes sällan i mediala sammanhang. Men 2015 ställde han upp i TV4:s populära program ”Let’s Dance” – och vann rubbet. Något som per automatik ledde till ökad medial uppståndelse.

Men Stenmark trivs egentligen inte i rampljuset.

”Var lättare så”

I en intervju med Expressen svarar han på frågan varför han alltid velat vara privat.

– Det är ju så att ju mer du ger av dig själv desto mer kommer journalister att fråga om, så för mig var det lättare så. Jag fick spara energi till det jag behövde under tävlingar på det sättet. Vad är det man säger om mig, att jag är tystlåten? Det här med fåordig stämmer ju, men jag kan prata mycket också, säger Stenmark.

”Lite av en ensamvarg”

I dag lever han ett undanskymt liv i Vaxholm ute i Stockholms skärgård. Stenmark säger att han inte umgås med speciellt många vänner.

– Jag har inte så många som jag har nära kontakt med, men jag har några vänner som jag umgås med, bland andra Tomas Brolin och J-O Waldner. Jag umgås inte så mycket med folk. Jag är nog lite av en ensamvarg, jag gillar att vara själv, säger Ingemark Stenmark.

Foto: Pontus Lundahl/TT / TT NYHETSBYRÅN
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM