Miro Zalar sågar Stefan Holm: Omdömeslöst

Stefan Holm försvarade och förklarade sin ambassadörsroll på VM i Qatar.

Nu sågas han av Miro Zalar.

– Man blir nästan mörkrädd för en del av de saker som han säger, rasar Zalar till Radiosporten.

Det är för ett kritiserat världsmästerskap i Qatar som Stefan Holm är ambassadör.

Den svenska ex-stjärnan pratade med Sportbladet om det kontroversiella beslutet inför VM.

– Jag fick en fråga av Asics (Holms skosponsor under karriären red. anm.) som är IAAF:s huvudsponsor under sommaren men då var det osäkert om Sofie (Skoog) skulle kvala in. Men nu frågade man igen och då kände jag: va fan, varför inte? Jag älskar friidrott och det kan vara trevligt att vara där och se det från en annan sida, sa han.

I en ny intervju med Radiosporten berättar Holm nu om upplevelsen som ambassadör i Doha.

”Svider i hjärtat”

Han medger att det är jobbigt att se förhållandena i landet, där upp mot 90 procent av invånarna är gästarbetare.

– Det svider väldigt mycket i hjärtat, medger Holm som samtidigt försvarar och förklarar sitt beslut att acceptera förtroendeuppdraget.

– Du måste ha VM på olika platser. Men det blir väldigt kluvet. Man ska inte kunna arrangera ett mästerskap i ett sådant här land. Men vem ska bestämma vad som är okej?

Zalar: ”Helt omdömeslöst”

43-åringen trycker återigen på att han tackade ja delvis för att upprätthålla en god relation med sin gamla sponsor och beskriver rollen som ”någon form av hedersuppdrag”.

Det får Radiosportens expert Miro Zalar att gå ut med sylvass kritik mot Holm.

– Jag måste säga att jag är så oerhört besviken när jag hör honom. Jag har en enorm respekt för Stefan. Jag har sett honom som en väldigt klok kille med enorma idrottsprestationer och bra värderingar, men det här tycker jag är helt omdömeslöst, säger den förra stavhoppstjärnan som tränat bland andra Patrik Klüft och Angelica Bengtsson.

Zalar tror knappt sina öron när han hör Holms resonemang kring relationen med sponsorn.

– Jag får nypa mig i armen. Mot slutet av intervjun blir man nästan mörkrädd för en del saker som han säger. Att han måste ”underlätta för sin träningsgrupp”. Herrejesus Stefan..., säger han.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.