”Överlägset långsammast i fältet sista två”

avAnna Rydén, Malin Wahlberg, Petra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:

RUKA/STOCKHOLM. Teodor Peterson var nästan fyra minuter efter Iivo Niskanen i världscuppremiären.

Svensken kraschade i en kurva, slog i huvudet och sträckte ljumsken.

– Sista två kilometerna var jag överlägset långsammast i fältet, det kan jag vara helt säker på, säger Teodor Peterson som nu är osäker på start i söndagens avslutande lopp.

Att Teodor Peterson inte skulle vara med och slåss i toppen är ingen skräll. Men att sprintspecialisten skulle vara nästan fyra minuter efter på en 72:a plats var kanske lite mer överraskande.

Efter 15 kilometer klassiskt berättade Peterson vad som hände längst banan.

– Jag tycker att jag gjorde så gott jag kunde och försökte åka tekniskt bra och komma in i flytet. Det enda jag kunde gjort bättre är att stå på benen. Jag ramlade på sista varvet och kraschade och slog huvudet och slog sönder en stav. Sista två kilometerna var jag överlägset långsammast i fältet, det kan jag vara helt säker på, säger han.

”Blev illamående”

Så det är förklaringen till att du är så långt efter?

– Ja, en del av det.

Peterson kände sig påverkad av smällen under resten av loppet.

– Det hände efter 13 kilometer i en kurva som man vet är lite lurig, men det är sånt som händer. Jag mår rätt bra nu, men jag blev illamående efteråt. Sista biten kunde jag inte åka fort, men nu är det bättre.

Landslagets läkare Magnus Oscarsson meddelar Sportbladet under lördag eftermiddag att Teodor Peterson mår bra efter smällen. Han har däremot fått en känning i ljumsken.

En läktaren sträckte sig Teodor Peterson lätt i fallet. Det råder nu en osäkerhet kring hans möjlighet att köra söndagens jaktstart och ett beslut fattas först på tävlingsdagen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM