Stensons oväntade ’Stålmannen-skada’

Foto: GETTY IMAGES

avLo Hägerfelth

SPORTBLADET

Henrik Stensons fortsatta spel i Europatouren är oviss efter att svensken dragit på sig en revbensskada.

En skada som enligt Stenson kan ha uppkommit under oväntade omständigheter.

– Jag är inte Stålmannen även om vissa personer trodde att jag var det, säger Stenson.

Under gårdagen deltog den svenske golfstjärnan Henrik Stenson i Turkish Airlines Open, men lyckades inte med några större bravader då han slutade dagen som delad 35:a. Efter rundan förklarade Stenson dock att hans två senaste veckor har påverkats av en revbensskada.

– Jag var inte helt hundra förra veckan, men jag antar att resandet och hur saker och ting utvecklades enbart har gjort det värre. Det har inte varit bra och jag har uppenbarligen inte kunnat ge mig själv en ärlig chans, berättar svensken till Golf Channel.

”Är inte Stålmannen”

Hur Stensons skada har uppkommit verkar dock vara oklart, även för Stenson själv. Men i intervjun med Golf Channel indikerar han att skadan kan ha uppkommit under en PR-fotografering på försäsongen. Under fotograferingen hissades Stenson upp i luften iklädd en röd mantel för att posera som en superhjälte.

– Jag är inte Stålmannen även om vissa personer trodde att jag var det, säger Stenson om eventet som alltså kan ha kostat honom ett revben.

Tanken var att Stenson skulle spela de två avslutande deltävlingarna i Europatourens ”Race to Dubai”. Skadan ska dock göra den planen oviss. I stället har Stenson satt nästa månads Hero World Challenge i Bahamas som sitt mål.

– Vid denna tidpunkt hoppas jag att mitt revben kommer att vara bra nog för att spela där, säger Stenson.

Svenska majorvinnare i golf 00:27
ARTIKELN HANDLAR OM

Golf