Anthony Joshua försvarade titeln inför ögonen på Zlatan

SPORTBLADET

Anthony Joshua satte sina mästartitlar i WBA, IBF och IBO på spel mot fransmannen Carlos Takam i tungviktsmötet i Cardiff.

Sen tog det tio ronder innan engelsmannen stod som segrare på teknisk knockout.

Mästaren laddade dessutom upp genom att skojboxas med Zlatan Ibrahimovic.

I våras besegrade Anthony Joshua, 28, legendaren Volodomyr Klytjko efter en galen rysare på ett utsålt Wembley Stadium och blev den hetaste tungviktsboxaren i världen.

Under lördagen satte 28-åringen sina mästartitlar i WBA, IBO och IBF på spel när han gick upp i ringen mot Carlos Takam som egentligen inte var förstaval till galan i Cardiff.

Fransmannen ersatte den planerade motståndaren Kubrat Pulev, Bulgarien, som var tvungen att tacka nej på grund av skada och hade som väntat inte mycket att sätta emot mot Joshua.

Nere för räkning

I den fjärde ronden fick engelsmannen ner Takam för räkning och dessutom började fransmannen att blöda ymnigt runt sitt högra öga.

I de tre efterföljande ronderna letade den tungviktsmästaren efter ett avgörande slag men Takam var stark och stod emot.

Nådastöten kom först i den tionde ronden när domaren avbröt matchen efter att Joshua fått in ett par rejäla smällar på sin motståndare och således vann han på teknisk knockout till publikens besvikelse.

De hade nämligen velat se sin favorit sänka Takam istället för att vinna på TO.

– Jag synade honom och försökte bryta ner honom, men tyvärr stoppade domaren matchen. Jag tror publiken ville se Takam nere på golvet. Har jag rätt?, frågade sig Joshua i segerintervjun efter matchen och fick ett stort jubel till svar.

– Okej, okej.. jag förstår. Det var det jag försökte åstadkomma i tionde, elfte och tolfte ronden, men jag hade som sagt inte kontroll över domslutet. Men vi fick en seger och nu går vi in i 2018 med en positiv känsla.

Zlatan på plats

Det var 72 000 på plats på Principality Stadium i Cardiff för att bevittna fajten.

En av dem: Zlatan Ibrahimovic. Svensken passade till och med på att träffa Anthony Joshua inför matchen något fajtern själv dokumenterade på sin Twitter. Joshua laddade upp genom att småboxas med svensken och de båda idrottsmännen verkade trivas i varandras sällskap.

Det är inte första gången Zlatan Ibrahimovic dyker upp på en boxningsgala.

Förra året var svensken på en gala i London och såg matchen mellan Gennary Golovkin och Kell Brook.

Sveriges åtta världsmästare i boxning 00:39

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM