Drömresultat i EM för Joel Eriksson

Reporter: Anna Andersson

Publicerad:
Drömresultat i EM för Joel Eriksson
Foto: Mattias Persson / Motorsport Publication
Drömresultat i EM för Joel Eriksson

En andraplats och två segrar.

Joel Eriksson imponerar.

– Det är min bästa EM-helg någonsin, säger svensken.

Foto: Mattias Persson / Motorsport Publication

F3-föraren kom till Österrike efter ett par mycket tunga helger i EM-serien och han behövde poäng.

Då gjorde ha och teamet allt rätt.

Han kvalade in som trea i det första loppet - där han slutade tvåa.

Sedan kvalade han in på pole position i lopp två och tre - och vann båda två.

– Det var betydligt svårare att vinna det tredje än det andra racet eftersom vi fick starta på fyra gamla däck medan Lando Norris hade två helt nya däck på väster sida och det gör en stor skillnad, säger Joel Eriksson.

– Vi hade ett par tuffa fajter de första varven, men jag hade inte förväntat mig något annat eftersom han hade de nya däcken. Det var bara att hålla ner huvudet, köra rätt och få honom där jag ville ha honom och det gick.

Drömresultat i EM för Joel Eriksson

Men när de närmade sig kurva fyra på det 18:e varvet körde Norris in i svensken och skadade sin bil.

– Det var en chock för mig, plötsligt körde han bara in i mig och jag kände smällen. Sedan såg jag i backspegeln att det flög av någon del av hans bil., säger Eriksson som dock kunde hålla undan och ta helgens tredje pallplats.

– Det var några grymma kamper där i början, men hela tiden fair och schysst racing ända fram till att han körde in i mig med sex varv kvar. Jag antar att han helt enkelt blev lite för ivrig, men det var han själv som föll på det.

Trea i EM inför finalen

Resultatet gör att svensken har goda chanser att avancera från sin tredje plats i mästerskapet under finalhelgen på Hockenheim i oktober.

– Jag kan inte vara mer än glad nu. Vi har jobbat stenhårt inför den här helgen och undersökt allt, vi har gått igenom varje detalj på bilen, förklarar Eriksson.

– Alla fem bilarna har varit långsamma den senaste tiden, men jag vet inte riktigt vad som löste problemet den här helgen. Det är någonting av alla de detaljer som vi har ändrat, men jag är riktigt glad över att vi är tillbaka.

Publicerad: