Avslöjar: Andreas Bergwall ny tränare i Tellus

Tidigt i våras meddelade Andreas Bergwall, 47, att den aktiva karriären var över.

Nu kan Sportbladet avslöja legendarens nya jobb i bandyn:

Den forne målvaktsjätten blir tränare för allsvenska Tellus.

Tellus åkte ur bandyns elitserie i vintras. Nu tar den lilla Stockholmsklubben ett omtag i allsvenskan – och man gör det med en ikon som ny tränare.

Andreas Bergwall, känd som tidernas bäste målvakt och ett av bandy-Sveriges mest meriterade namn, väntas ta över huvudansvaret för laget efter Mikael Björk.

Sportbladet nåddes av uppgifterna på måndagseftermiddagen. En stund senare hintade Tellus i sociala medier om att de släpper ”stora nyheter” inom kort.

”Men först vill vi låta er fundera lite. I den här bilden hittar ni det mesta ni behöver för att lista ut saker och ting” skriver klubben om illustrationen som bland annat visar ett berg, ett par händer och en mur (eller ”wall” på engelska).

Andreas Bergwall.
Andreas Bergwall.

”Kommer få bra genomslag”

Tellusprofilen Martin Krigh, som lade skridskorna på hyllan efter degraderingen till allsvenskan och numera ingår i klubbens sportgrupp, vägrar att bekräfta uppgifterna. Den förre mittfältaren hänvisar till meddelandet i sociala medier tills vidare.

– Vi är överens med en ny tränare inför det kommande året och det finns en liten hint utlagd. Vi är jättenöjda med den rekryteringen. Vi misstänker att det kommer få bra genomslag, säger Krigh.

– Vi har utvärderat det senaste året och sett vad som funkat bra och vad som behöver förbättras. En del som har tilltalat den här nya tränaren är nystarten vi nu gör. Vi tror att det här blir ett bra lyft för föreningen och för att bygga på lång sikt.

Det var i mars som Andreas Bergwall meddelade att en glimrande målvaktskarriär var över. Hans sista klubb som aktiv blev AIK, där han tidigare också gjort en säsong som spelande tränare. Genom åren har den mångårige Västerås SK-profilen vunnit bland annat sju VM-guld och fem SM-guld. Med 195 A-landskamper är Bergwall också, med överlägsen marginal, svensk bandys meste landslagsman.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

Ämnen i artikeln