Längdskidor

”Fruktansvärt – så jävla sugigt”

Charlotte Kalla bröt ihop efter stafettfiaskot

Av: 

Andreas Käck

SPORTBLADET

Det var inte bara Linn Svahn som hade ett tungt VM i fjol.

I sista avsnittet av SVT-dokumentärserien ”Bäst när det gäller” avslöjas hur Charlotte Kalla bröt ihop efter vallafiaskot i stafetten.

– Det var fruktansvärt, säger hon.

Skid-VM i Oberstdorf 2021 blev på det stora hela en succé för de svenska damerna. Sju medaljer bärgades och Jonna Sundling blev den stora VM-drottningen med dubbla guld.

Desto tyngre gick det för Linn Svahn.

Den 21-åriga mästerskapsdebutanten kom till Oberstdorf som tung guldfavorit, men påverkades för mycket av sin tidigare axelskada, rök redan i semifinal i den individuella sprinten och gjorde sedan inget mer lopp eller medieframträdande på resten av VM.

”Värsta jag vet”

I sista avsnittet av SVT-dokumentärserien ”Bäst när det gäller” berättar hon hur tungt det var – och varför hon vägrade prata med media.

– Det värsta jag vet är att tala om ursäkter. Det som hände på VM var att jag inte var tillräckligt bra. Varför? Det kanske jag vet, men alla behöver inte veta. Folk kanske är förbannade över att jag inte ställde upp och gjorde intervjuer och tycker att jag är dryg som inte pratar. Det kanske är dumt och egoistiskt, men jag vill inte dela med mig av allt för mycket. Det är en princip jag vill hålla på. Jag kände att jag måste få tillhöra mig själv och inte alla andra, säger Svahn.

”Så jävla sugigt”

Charlotte Kalla hade det lika kämpigt.

Dels fick hon bryta tremilen med magproblem, dels var hon med och sinkade Sveriges chanser i stafetten efter att ha blivit bortvallad.

I SVT-dokumentären avslöjas att hon bröt ihop totalt efter stafettfiaskot.

– Förlåt, men det var fruktansvärt att åka. Inget glid. Så jävla sugigt, säger hon efter målgången.

– Man trodde knappt att det var sant. Man kände sig ganska maktlös. Så slut som jag var på stafetten … det var otroligt länge sedan jag tog ut mig så, berättar Kalla.

ANNONS

Jackpot på Europatipset – 6 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Charlotte Kalla avslöjar sitt okända OS-drama: ’Gud!’

ÄMNEN I ARTIKELN

Längdskidor

Skid-VM

Charlotte Kalla

Linn Svahn