Startolycka på Silverstone

Storbritannien GP startade med en mycket allvarlig incident.

Där flera bilar var inblandade i en svår startolycka.

I starten av F1-loppet på Silverstone gick Red Bulls Max Verstappen om polesättaren Carlos Sainz, Ferrari, men loppet flaggades rött efter bara ett par kurvor. Mitt i fältet blev Pierre Gasly, AlphaTauri inträngd mellan George Russell, Mercedes, Guanyu Zhou, Alfa Romeo. Russells bil gick in i Zhous bil som flippade runt, flög med cockpitskyddet och Zhous huvud ner mot banan i närmare 40 meter innan den lyfte igen och flög över däckbarriären innan den landade upp och ner mellan däckbarriären och stängslet. Han låg inklämd mellan bil och däckbarriär i flera minuter innan han kunde få hjälp att lämna cockpit. Bilderna från olyckan är fruktansvärda och det var en oerhört otäck olycka, men Zhou klarade sig utan några allvarligare skador.

– Guanyu Zhou är vid medvetande efter kraschen under starten av Storbritannien GP och han är på banans medicinska center för en läkarundersökning, skriver Alfa Romeo på twitter.

Det tog en lång tid innan kinesen kunde lämna bilen och innan förare, team samt publik kunde andas ut efter den otäcka olyckan.

– Jag sprang direkt för att se att han är okej. Jag såg hur det såg ut och gjorde en snabb uträkning, men det var otroligt läskigt från hans perspektiv, säger George Russell till Viaplay.

– Jag är verkligen glad att han är okej.

Även Esteban Ocon, Alpine och Alexander Albon, Williams var inblandade i incidenten och Albon har förts till sjukhus. Zhou lämnade det medicinska centret och återvände till depån innan racet var över.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN