Vetlanda BK i sorg efter tragiska bilolyckan

Tre AIK-supportrar har omkommit i en bilolycka i Småland.

Nu bekräftar Vetlanda BK att föraren var en av bandyklubbens spelare – och att de två andra också spelat i föreningen.

– Det är fruktansvärt, säger vice ordförande Andreas Söderman.

Under torsdagseftermiddagen färdades fyra ungdomar i en bil mot Guldfågeln Arena för att se det allsvenska mötet mellan Kalmar FF och AIK.

Ungdomarna frontalkrockade då med en med en annan bil utanför småländska Lindshammar. Framåt torsdagskvällen meddelade polisen att två personer i bilen, en 16-årig- och en 17-årig kille, avlidit till följd av sina skador. Båda två supportrar till AIK.

Ett besked som nådde AIK-spelarna kort efter matchen mot Kalmar.

– Vi gör inga intervjuer. Vi har precis mottagit otroligt tråkiga nyheter med omkomna unga AIK-supportrar på väg ner. Alla våra tankar går till familjer och anhöriga, sa sportchef Henrik Jurelius då.

”Hela föreningen är i chock”

Alla fyra personer i bilen är hemmahörande i Vetlanda, enligt Andreas Söderman. Söderman är vice ordförande i bandyklubben Vetlanda BK, som spelar i elitserien.

För Aftonbladet berättar Söderman att båda tonåringarna tidigare spelat i föreningen.

På fredagen kom beskedet att även bilens förare, en 18-årig kille, avlidit. En nuvarande spelare i Vetlanda BK, som tränade med föreningens A-lag.

– Jag vet tyvärr att det inte gick bra för honom, han gick bort under natten. Jag fick reda på det för en timme sedan, säger Andreas Söderman.

Nu har Vetlanda BK stor sorg.

– Det är fruktansvärt. Hela föreningen är i chock. Våra tankar går till familjerna och alla vänner. Det är ofattbart. Vi är verkligen i chock och vet inte riktigt hur vi ska hantera detta, säger Söderman.

Erbjuder stöd

– Vi sörjer tre unga människor och tänker framför allt på familj och nära vänner – en fantastisk lagkamrat som kommer lämna ett stort tomrum efter sig i hela föreningen, säger ordförande Håkan Edvardsson till klubbens hemsida.

Styrelsen och andra personer i föreningen kommer vid 15-tiden att infinna sig i Missionskyrkan i Vetlanda för den som behöver stöd eller prata av sig. Mottagningen kommer vara öppen för allmänheten, och även Vetlanda kommuns POSOM-grupp kommer finnas på plats så länge det finns ett behov.

Enligt Söderman är den fjärde personen i bilen lindrigt skadad. För SVT Småland berättar polisen att man ska utreda eventuella brottsmisstankar.

Som om en följd av den tragiska olyckan har Vetlanda BK:s juniorlag ställt in sin medverkan i helgens TIC-cup i Västerås.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.