BK Häcken vann första Champions League-mötet

Filippa Angeldahl matchhjälte mot Vålerenga

BK Häcken lyckades med det Rosengård inte klarade av.

Göteborgarna har satt sig i en mycket bra position för att avancera till Champions Leagues gruppspel.

Filippa Angeldahl blev stor hjälte i 3–1-segern borta mot Vålerenga.

Filippa Angeldahl har ännu inte gjort mål i damallsvenskan den här säsongen.

Men när BK Häcken gick ut i den första matchen av två borta mot norska Vålerenga i kvalet till Champions League gjorde den 24-åriga mittfältaren två.

Först bombade hon in ledningsmålet efter en halvtimme, en riktig drömträff i högra krysset, för att sedan fylla på strax före pausvilan.

När timmen sedan var spelad hittade hon fram till Stina Blackstenius som rullade in 3–0.

”Gör en bra match”

Gästerna var det klart bättre laget i stora delar av matchen, men skulle likväl ge hemmalaget en biljett in.

Norskorna fick ett onödigt tröstmål med knappa tio minuter kvar när målvakten Jennifer Falk spelade bollen rakt i gapet på en Rikke Madsen, som satte matchen sista mål.

– Vi kommer in i matchen bra och jag får två bra chanser från distans och trycker dit bollen. Jag tycker att vi jobbar oss in i matchen och har ett stort övertag i 75 minuter. Sedan tappar vi det mot slutet när Vålerenga vill forsera men överlag så tycker jag att vi gör en bra match, säger Filippa Angeldahl till klubbens hemsida.

Stort tillskott i kassan

Inför returen nästa vecka, onsdag, har svenskorna alltjämt ett finfint läge att avancera till gruppspelet, som äger rum mellan oktober och december.

– Det kommer att bli en tuff returmatch och det fick vi se i slutet i den här matchen. Det är klart att vi går in i hemmamatchen med ett stort självförtroende och med 3-1 i ryggen men vi skall inte tro att något är avgjort, säger tränare Mats Gren.

Ekonomiskt sett skulle det ge göteborgarna minst 400 000 euro om de tar sig dit.

I går förlorade FC Rosengård mot tyska Hoffenheim med 3–0 på hemmaplan och mycket tyder på att skåningarna missar avancemang.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.