Mika Zibanejad siktar på trippel

För Mika Zibanejad, 28, handlar det inte om en dubbel den här säsongen.

Förutom OS och Stanley Cup ska han även gifta sig med tv-experten Irma Helin, 27, inom en snar framtid.

– Nervös för allt du nämner. Men de sker i olika stadier och vid olika tidpunkter. Det blir en händelserik säsong, säger Rangers-forwarden.

Tre Kronor har haft en första upptaktsträff inför OS i Peking 2022.

Och det blir ett stjärnfullt lag som kommer till spel med många spelare som inte fått chansen. Att delta i ett OS på grund av att NHL inte ville släppa spelare till mästerskapet i Sydkorea för fyra år sedan.

Mika Zibanejad, New York Rangers, är given i laget och han är en av de som tagit stora kliv senaste säsongerna och numera räknas han som en stjärna i NHL.

OS blir också första gången han får ynnesten att dra på sig Tre Kronor-tröja och möta de bästa spelarna i världen. Han har tidigare vunnit VM-guld, men då saknade stornationerna många kvalitetsspelare på grund av NHL:s slutspel som pågår samtidigt som VM.

– OS är alltid OS. Oavsett om det blir publik eller inte så är det jättestort och jag tror alla som varit med i Tre Kronor någon gång drömt om att få spela ett OS. Jag har barndomsminnen från OS-turneringarna och 2006 var stort när Lidström, Forsberg och Sundin fick avgöra mot Finland. Extra speciellt för mig eftersom halva släkten har rötter i Finland. Mycket känslor i tv-soffan.

Mika Zibanejad och Irma Helin.
Mika Zibanejad och Irma Helin.

”Inte så mycket oro”

Fortfarande råder oro i världen för Covid-19 och OS i Tokyo genomfördes med strikta pandemi-restriktioner och utan publik.

– Jag har inte så mycket oro för pandemin eller hur Kina är under en pandemi. Just nu. Vi får lyssna in mer under hösten.

Det är inte bara OS som hägrar för stockholmaren.

Hösten blir oerhört intensiv med landslaget, träningsläger med Rangers och inom kort ska även en vigsel äga rum med expertkommentatorn Irma Helin, som gjorde succé under OS med träffsäker kommentering runt fotbollsevenemangen i allmänhet och det svenska landslaget i synnerhet.

– Nervös för allt du nämner. Men de sker i olika stadier och vid olika tidpunkter. Blir en händelserik säsong. Vi har planerat bröllopet tillsammans, det har tagit lite tid, och det känns bra att det nu äntligen blir av.

Mika Zibanejad.
Mika Zibanejad.

”Jag är stolt över Irma”

Vad är nyckeln att hålla ihop med alla resor och olika karriärer?

– Vi har känt varandra sedan länge och visst är det jobbigt med tid ifrån varandra. Men vi hanterar det bra. Jag är stolt över Irma och tycker hon gör det bra. Hon får även ett kvitto på hennes skicklighet när svenska folket gillar henne och att även mediabranschen ger henne beröm. Sjukt stort för oss båda. Hon läser spelet bra, är smart och vältalig. Tycker även att det kommer naturligt för henne i tv.

Efter vigseln blir det fullt fokus på Rangers och att ta laget till en plats i slutspelet 2022. Mika tycker att det finns potential i organisationen.

– Vi har adderat kvalité till truppen och har en ny stab. Det känns spännande och positivt och jag är förväntansfull inför seriestarten. Förra säsongen var bara sådär. Jag fick covid inför starten och hade bara möjlighet att vara med på ett träningspass med laget. Nu är det bättre uppladdning för mig och jag kör på som jag brukar göra med träning och förberedelser. Det har funkat bra under flera år.

Irma Helin.
Irma Helin.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.