Swedish Open

Mikael Ymers svar på kritiken – jämför sig själv med Zlatan

Av: 

Jonathan Nilsson

SPORTBLADET

Sverigeettan Mikael Ymer nobbade Swedish Open i Båstad.

23-åringen har fått motta hård kritik – och uttalar sig nu för första gången.

– Anledningen till varför jag inte spelar i Båstad är samma anledning till att Zlatan inte spelar i allsvenskan, säger Mikael Ymer till Tennisportalen.

Spelare som norske Casper Ruud, rankad sexa i världen, och världsåttan Andrej Rublev kommer till den svenska ATP-turneringen i Båstad i juli.

Det gör inte Mikael Ymer.

Sverigeettan har egentligen inte tillräckligt hög ranking (88 i världen) för att kvala in i turneringen på egen hand, och erbjöds därför ett wildcard – något han tackade nej till.

Fick motta hård kritik

Enligt Sportbladets krönikör Marcus Leifby ville Ymer ha betalt för att spela turneringen, något arrangören inte kunde erbjuda.

– Vi hade ingen förhandling med Mikaels agent. Vi gjorde klart att vi inte har någon möjlighet att betala några pengar för någon som inte går in i tävlingen, sade turneringens tävlingsdirektör Magnus Norman i går.

Marcus Leifby kallade Mikael Ymer för ”Ynklige Ymer” i sin krönika och påstod att 23-åringen var drabbad av ”fullkomlig jävla hybris”.

PLUS: Leifby: Fullkomlig jävla hybris


Svarar Sportbladets krönikör

Sportbladet har sökt Mikael Ymers agent för en kommentar utan framgång. Men nu har Tennisportalen pratat med Mikael Ymer på plats i Wimbledon, där svensken i dag gick vidare till andra rundan.

I intervjun får han en fråga om kritiken i allmänhet och Leifbys krönika i synnerhet.

Mikael Ymer i Wimbledon.

– Jag är en person som är bra på att separera jobb och personligt. Visst, han var personlig, det var han, men jag förstår också att han behöver något som säljs. Det är Aftonbladet och inte DN (Dagens nyheter). Hade han gjort det på ett snällt sätt så får det inte klicks. Jag är säkert på att han hade bett om en bild om han hade träffat mig i person. Det är helt okej, jag har bara kärlek till honom. Heter han Markus? säger Ymer och tillägger:

– Jag har bara kärlek för honom och har förståelse för att jobb är jobb.

Någon som däremot har tackat ja till sitt wildcard är Mikaels storebror Elias Ymer. Herrturneringen i Båstad startar den 10 juli.

PLUS: Leifby: Fullkomlig jävla hybris


.

ANNONS

Ses vi på lördag? Stryktipset ger dig det absolut bästa från fotbollsvärlden – varje helg.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Ymer vidare i Wimbledon

ÄMNEN I ARTIKELN

Swedish Open

Mikael Ymer