VM-medaljören skjuten till döds

Alex Quiñonez med VM-bronset.
Alex Quiñonez med VM-bronset.

VM-bronsmedaljören Alex Quiñonez har hittats död, 32 år gammal.

Enligt ecuadoriansk media har sprintstjärnan skjutits ihjäl.

”Mitt hjärta är totalt krossat”, skriver Roberto Ibanez från idrottsministeriet i staden Guayaquil på Twitter.

Den ecuadorianska sprintern Alex Quiñonez, som tog VM-brons på 200 meter 2019, har hittats ihjälskjuten i staden Guayaquil, där han växte upp.

Det meddelar flera medier, bland annat tidningen El Universo, enligt NRK.

Enligt Queen Atletica ska eld mot Quiñonez och ytterligare en person ha öppnats från personer i ett fordon under fredagskvällen.

Quiñonez, 32, missade OS i Tokyo i somras efter att ha stängts av ett år för en dopningsförseelse. Han hade uteblivit från tre dopningstester.

Inhemsk rekordhållare på fyra distanser

Sajten La Pelotita skriver att landets idrottsministerium reagerat på dödsfallet och beskriver Quiñonez som landets bäste sprinter genom tiderna.

Det är inte allt för konstigt när man ser till hans prestationer. Quiñonez är innehavare av det ecuadorianska rekordet på 100 meter (10,09), 200 meter (19,87) och 400 meter (46,28).

”Kan inte hitta orden för tomheten”

Han vann dubbla guld, på 100 och 200 meter, under de sydamerikanska mästerskapen 2013. Dessutom kammade Quiñonez hem förstaplatsen på 200 meter i de panamerikanska spelen 2019.

”Mitt hjärta är totalt krossat, jag kan inte hitta ord för att beskriva den tomhet jag känner. Jag kan inte förstå att vi ska fortsätta leva med så mycket ondska och osäkerhet. Vila i frid, kära Alex. Jag kommer sakna dig hela mitt liv ”, skriver Roberto Ibanez från idrottsministeriet i Guayaquil på Twitter.

Quiñonez tävlade för spanska FC Barcelona, som också delar sorgebeskedet med sina följare på Twitter.

”Klubben vill ge sina kondoleanser efter mordet på Alex Quiñónez, som var en av våra idrottare. Vila i frid”, skriver man.

Alex Quiñonez, till höger, när han tog brons på 200 meter i VM 2019.
Alex Quiñonez, till höger, när han tog brons på 200 meter i VM 2019.

20 miljoner i jackpott – här är expertens skrällar på Stryktipset


Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

Ämnen i artikeln