Lugi ska värva sig ur krisen

Marc Uhd.
Marc Uhd.

Från semifinal i våras till sex förluster på sex omgångar i höst.

Nu ska Lugi värva sig ur krisen.

– Vi tittar efter en målvakt och en högernia, säger tränaren Marc Uhd.

Förra säsongen var Lugi handbollsligans stora överraskning när man gick till semifinal i slutspelet på våren.

Man tappade några nyckelspelare inför den här säsongen men såg ut att ha värvat bra och tippades kunna upprepa fjolårets sjundeplats i alla fall.

Men sex omgångar in på säsongen står Lugi på noll poäng.

På söndagen förlorade man hemma mot Ystads IF 22–28 (11–13) efter att faktiskt haft 16–16 i andra halvlek mot ett YIF som nu är i delad serieledning efter fem raka vinster.

”Då hade vi haft tio eller tolv poäng”

Vad beror Lugis kräftgång på?

En orsak är förstås alla skador på nyckelspelare som nye målvakten Anders Lynge, nyförvärvet på vänsternian, Jonas Elverhöy, och högernian Theo Übelacker vid sidan av en del sjukdomar och andra skador som kommit och gått. Detta i en redan tunn och ung trupp.

– Jag är väl medveten om att jag har huvudansvaret, och det här kan låta som en dålig ursäkt, men hade vi fått träna och spela med den trupp vi startade säsongen med så hade vi haft tio eller tolv poäng nu. Det råder det inget tvivel om. Det har varit skador och sjukdomar fram och tillbaka hela tiden, säger tränaren Marc Uhd, dansken som gjorde succé direkt i fjol när han kom som ny tränare.

– Sedan har vi förstås hamnat i en dålig spiral och vi tror inte riktigt på det efter alla förluster vi åkt på. Men i dag mötte vi helt enkelt ett bättre lag. Vi gjorde nog vår bästa match defensivt och fick med oss en hel del räddningar i dag, säger han.

Casper Käll deppar efter förlusten mot Ystads IF.
Casper Käll deppar efter förlusten mot Ystads IF.

Tappar tron

Då svider de två föregående förlusterna mer, mot Önnered och Aranäs som man tippades ha bakom sig i sluttabellen. I båda föll man med ett mål och mot Aranäs förlorade man i slutsekunden på ett mål på uppställt frikast

– I de första tre matcherna spelade vi inte alls bra. I de sista tre har vi kommit upp på en mycket högre nivå. Mot Aranäs och Önnered skulle vi haft med oss minst en poäng i varje match, säger spelmotorn Casper Käll.

Precis som sin tränare är Käll också inne på det mentala.

– Vi tappade tron lite i dag när vi ligger under med fyra mål. Det kändes lite uppgivet fast det bara var fyra bollar.

Uhd avslöjar att Lugi ska försöka värva sig ur krisen.

– Vi tittar efter en eller två spelare på kort sikt – en målvakt och en högernia, säger han.

Frågan är om man har något nyförvärv redan till söndagens ångestmöte med Redbergslid, som har fyra raka förluster och ligger näst sist med bara en seger på sex matcher.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.