Martin Boquist sparkas från landslaget

Martin Boquist får inte vara kvar som assisterande förbundskapten i handbollslandslaget.

Svenska Handbollförbundet har valt att nyttja en klausul i Boquist kontrakt som gör att han får lämna.

– Valet att skruva i ledarstaben görs för att vi tror att det är den bästa vägen framåt för fortsatt utveckling, säger landslagsansvariga Hanna Fogelström i ett pressmeddelande.

Sedan 2016 har Martin Boquist varit assisterande förbundskapten i det svenska herrlandslaget.

Nu står det klart att han inte blir kvar på sin nuvarande post. Handbollförbundet har aktiverat en klausul i Boqvists kontrakt, som båda parter haft möjlighet att nyttja, som gör att han tvingas lämna.

– Martin har varit en stor tillgång för landslaget och har bidragit med mycket under sina år som assisterande förbundskapten till både Kristján (Andréssson) och Glenn (Solberg), säger Hanna Fogelström.

Solberg blir kvar

Boquist har ingått i den svenska ledarstaben under tre mästerskapsfinaler och var i januari med när Sverige blev europamästare för första gången sedan 2002.

– Svenska Handbollförbundet vill rikta ett stort tack till honom för det han bidragit med på och utanför banan för att lyfta svensk handboll och vi önskar honom all lycka i framtida uppdrag, säger Hanna Fogelström.

Förbundskaptenen Glenn Solberg kommer att fortsätta att leda herrlandslaget och jakten på en ersättare till Boquist har inletts, meddelar Svenska Handbollförbundet.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.