Stjärnans ursäkt efter homofobiska utspelet

Olympiska störtloppsmästarinnan Sofia Goggia, 29, är i blåsväder efter ett homofobiskt utspel i Corriere della Sera.

Nu backar hon.

– Jag ångrar det och ber om ursäkt till alla som tagit illa vid sig, skriver hon på Twitter.

Hur ser det ut med mångfalden i den alpina idrotten? På det temat frågade Corriere della Sera alpina stjärnan Sofia Goggia om hon trodde det fanns några homosexuella aktiva i den alpina världseliten.

Svaret:

– Bland kvinnorna, ja. Men inte bland männen, skulle jag säga. Du måste våga kasta dig ut i ”Streif-hanget” i Kitzbühl...

Tesen att homosexuella män per definition skulle vara sämre lämpade att åka farliga störtlopp fick, inte oväntat, skarp kritik.

– Enligt Sofia Goggia är en homosexuell man inte kapabel att köra ett störtlopp, konstaterade Ivan Gasparatto vid det italienska idrottsdepartementet, skriver Blick.

”Ett fallande träd låter... ”

Bara timmar efter att intervjun publicerades kom också ursäkten.

”Ett fallande träd låter mer än en växande skog. Jag är ledsen och jag ber om ursäkt till alla människor som kände sig kränkta av det som jag sa i Corriere-intervjun. Det var verkligen inte meningen att vara av diskriminerande karaktär”, skriver hon på Twitter.

Sofia Goggia är en av Italiens allra främsta alpina åkare. Trots en svår skada under årets säsong lyckades hon så när försvara sitt OS-guld i störtlopp från 2018. I Peking fick hon till slut nöja sig med silver. Totalt har hon 17 världscupsegrar på meritlistan.

Sofia Goggia.
Sofia Goggia.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN