Motorsport

Ericssons succé – nära Vettel-tid

Av: 

Anna Andersson

SPORTBLADET

Näst snabbast - hotade fyrfaldiga världsmästaren

Marcus Ericsson
Marcus Ericsson

Han kör en blå och gul bil.

Till toppen av F1.

Marcus Ericsson inledde F1-säsongen på plats två.

– Vi har flera bra anledningar till att vara nöjda, säger svensken.

Exakt klockan 09.00 i förmiddags körde Marcus Ericsson ut på banan i Jerez med sin gula och blåa Sauber C34. Svensken som körde för Caterham förra året testade för Sauber redan i höstas, men nu var han den första föraren som fick möjlighet att köra årets bil.

– Vi startade med ett vanligt program för premiären och kollade att allting fungerade. Vi kunde minimera det eftersom bilen fungerade riktigt bra redan från början. De långa pauser vi hade var för att gå igenom bilen ordentligt, säger den ansvarige ingenjören Giampaolo Dall’Ara.

– Under eftermiddagen kunde vi koncentrera oss mer på balansen i bilen och titta en del på ett par olika gummiblandningar. I slutet kunde vi köra en del longruns. Vi är nöjda med att bilen fungerar och jämfört med förra året ser vi att vi har gjort förbättringar. Allt som allt var det en positiv första dag.

Nära Vettel

Marcus Ericsson körde 73 varv, 323 km, och hans snabbaste runda (1:22.777 ) gjorde att han var näst snabbast av alla förarna. Han var knappt slagen av Sebastian Vettel, Ferrrai,

– Det var en riktigt bra dag, säger Marcus Ericsson.

– Framförallt var det skönt att vara tillbaka i bilen efter vinterlovet. Jag tycker att vi har flera bra anledningar till att vara nöjda. Vi kunde köra många varv och vi hade ett par mindre frågor när det gäller inställningarna och vi gjorde de förändringarna som vi behövde.

Ericsson vilar

Snabbast under testet var Ferraris Sebastian Vettel, som nu körde sina första varv för sitt nya stall:

– Det var en bra start i dag, men jag kan ju inta säga mer än det eftersom det inte var mer än början, säger den fyrfaldiga världsmästaren som tidigare har kört för Red Bull.

– Allt är annorlunda, till och med filosofin bakom bilen är annorlunda jämfört med vad jag är van vid.

Testet pågår fram till och med onsdag och i morgon lämnar Marcus Ericsson över bilen till Felipe Nasr som kör under morgondagen och övermorgonen, Ericsson kommer tillbaka i bilen på onsdag.

Följ Sportbladet Motor på Facebook - snabba nyheter, snackisar och bilder

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Formel 1