HV-hjälten: ”Håll käften och spela”

SPORTBLADET

JÖNKÖPING. Grusattacker och anmälda spelare är några av snackisarna den senaste tiden.

Det får HV71:s back Mattias Karlsson att ryta ifrån.

– Löjligt. Man får hålla käften och spela, säger Mattias Karlsson.

Foto: Mattias Karlsson.

HV71 besegrade Linköping med 3-2 och kvitterade därmed matchserien till 1-1.

– Kamp, och det är det den här serien verkar handlar om, säger HV71:s back Mattias Karlsson.

Är det mycket snack ute på isen?

– Klart att det snackas en del, men inget märkvärdigt. Hittills har det varit två ärliga matcher. Jag tycker det är bra och domarna låter det vara. Det är det som bygger upp den här hatkärleken, säger Karlsson.

”Det är löjligt”

Den senaste tiden har många av rubrikerna kring kval– och slutspelsmatcherna handlat om annat än hockey, och det är en utveckling som Karlsson inte gillar.

– Det är det jag gillar med vår serie. Vi spelar hårt och rejält. Vi pucklar på varandra på isen och sedan är det ingen som står och gnäller i tidningen om att det ska vara folk som ska stängas av hit och dit. Jag tycker bara det är löjligt. Det är slutspel och det är lite tuffare. Man får hålla käften och spela, säger han.

Är det Frölunda-Luleå du syftar på?

– Det har hållit på så här ett tag nu och det kanske inte bara är där. Det är play in-matcher och det har varit kval till SHL och allt möjligt. Jag tycker man ska hålla truten och spela. Det är det vi gör bäst. De som bestämmer i disciplinnämnden, eller vad det nu är, gör så gott de kan. Alla kan inte alltid vara nöjda. Alltid är det någon som är missnöjd. Det är bara att spela och inte gnälla, säger han.